Χανιά | Συνάντηση υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς της εκπαίδευσης

χανιά-συνάντηση-υποψηφίων-του-συριζα-205294

syriza-foreisΤη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Διάκο και Ανδρέα Παπανδρέου συναντήθηκε σε σύσκεψη με φορείς της εκπαίδευσης στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων.

Από την Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων πήραν μέρος οι Άρης Ρέττος (Πρόεδρος), Δ. Στιβανάκης (Ταμίας) και Γ. Τσαμαντάκης.

Από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών οι Φ. Ποντικάκης (Πρόεδρος), Θ. Σακελλαρίδης (Γραμματέας), Ν. Κληρονόμου (Αιρετός) και Λ. Μαστρογιαννίδου.

Από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων οι Σ. Μαλανδράκη (Πρόεδρος), Ν. Ξιφαράς (Αντιπρόεδρος) Γ. Γκουλούσης (Ειδ. Γραμματέας) και Αν. Θυμάκης.

Από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας οι Αρ. Παντίδου και Π. Αντέλη.

Παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εκ μέρους των φορέων της εκπαίδευσης επισημάνθηκαν πολλά προβλήματα που συσσώρευσαν οι μνημονιακές πολιτικές. Προβλήματα σχολικής στέγης και υποδομών, υποχρηματοδότηση και ελλείψεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, απολύσεις και διαθεσιμότητες. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον εξοντωτικό εξεταστικό μαραθώνιο του «Νέου Λυκείου» που απαξιώνει το Δημόσιο Σχολείο, αναγκάζει τους μαθητές να εργάζονται καθημερινά περισσότερο από κάθε ενήλικο στερώντας τους την ευκαιρία να χαρούν την εφηβεία τους, οδηγεί τους γονείς σε οικονομική εξόντωση εξαιτίας της παραπαιδείας. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο που εξευτελίζει τους εκπαιδευτικούς με μισθούς πείνας, με αυταρχικό καθεστώς αξιολόγησης και πειθαρχικές διώξεις.

Από την πλευρά των υποψηφίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρουσιάστηκαν οι βασικές αιχμές του προγράμματος για την παιδεία. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε πολλά θέματα και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η υποβαθμισμένη σήμερα Δημόσια εκπαίδευση χρειάζεται στήριξη οικονομική, πολιτική και κοινωνική. Απαιτούνται βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που θα διευκολυνθούν από την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα και τον ευρύτατο ουσιαστικό διάλογο που αυτή η αλλαγή θα πυροδοτήσει στο πλαίσιο ενός Εθνικού Σχεδίου για την Παιδεία.

Τέλος οι υποψήφιοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Διάκος και Ανδρέας Παπανδρέου απάντησαν σε ερωτήσεις και έκαναν ειδικότερες αποσαφηνίσεις για το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook