Χανιά | Συνάντηση Δημάρχου Κισσάμου με την Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου | Photo

χανιά-συνάντηση-δημάρχου-κισσάμου-με-490664

Ενημέρωση από εκπροσώπους της «Ανοιχτής πρωτοβουλίας ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Ι.Δασκαλογιάννης» είχε την Παρασκευή (27/1) το πρωί ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης. Στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Κισσάμου, οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας εξέφρασαν στο Δήμαρχο Κισσάμου τα αιτήματά τους, τονίζοντας ότι απαιτείται η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας, στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων «Ι.Δασκαλογιάννης».

Ο Δήμαρχος Κισσάμου από την πλευρά του, τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία, ωστόσο ανέφερε ότι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία θεσμικοί παράγοντες, αλλά και να υπάρξει κοινή γραμμή των Νομών της Κρήτης που διαθέτουν αεροδρόμια, ώστε η αντίδραση να έχει ουσία και να φέρει αποτελέσματα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θεόδωρος Σταθάκης δήλωσε:

Ο Δήμος Κισσάμου στήριζε και στηρίζει τις πρωτοβουλίες που γίνονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, με τον τρόπο που ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση και η νυν που υπέγραψε. Έχουμε λοιπόν ένα δεδομένο, ότι έχει υπογραφεί η σύμβαση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα αλλά να συνεχίσουμε. Επανέρχομαι λοιπόν στην πρόταση μου, ως Δήμαρχος πλέον και ως υπάλληλος της αεροπορίας, την οποία είχα καταθέσει εξ αρχής των κινητοποιήσεων, ότι πρέπει δηλαδή να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των πυλών εισόδου της Κρήτης. Η Κρήτη είναι ένα νησί και δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στι

ς πύλες εισόδου των Χανίων, του Ηρακλείου και της Ιεράπετρας. Έχουμε τρία αεροδρόμια τα οποία απαιτείται να είναι υπό ενιαίο καθεστώς. Αυτή είναι η επιδίωξή μας, διότι διαφορετικά, αυτό που θα συνεχίσει να συμβαίνει είναι η διχοτόμηση του Νομού σε θέματα τουρισμού, αεροπορικών εταιρειών και κάθε αεροδρόμιο θα έχει το δικό του καθεστώς.

Είναι σοβαρό πλήγμα που δεν έπρεπε να προκύψει και έχουν βαρύτατη ευθύνη οι θεσμικοί παράγοντες του νησιού και του Νομού Χανίων που δεν εισακούστηκαν αυτές οι απόψεις, όπως επίσης και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, του προεδρείου της Αθήνας που απλώς ξεσήκωνε τον κόσμο να διαμαρτύρεται. Οι νυν βουλευτές της κυβέρνησης και τότε, της αντιπολίτευσης ήταν δίπλα σε αυτές τις κινητοποιήσεις, με θέμα τις μη ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων. Ωστόσο, δεν πετύχαμε τίποτα. Η ιδιωτικοποίηση έγινε. Ο περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε πριν δύο ημέρες ότι η Fraport θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού, ο σύλλογος ξενοδόχων στην ουσία, στηρίζει αυτή την άποψη και ερχόμαστε πάλι να ξαναπροσπαθήσουμε να γίνει κάτι άλλο. Όλοι λένε να γίνει πάλι μια σύσκεψη μεταξύ των Δημάρχων.

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο, για να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Πρέπει να υπάρξει ενιαίο σχήμα σε επίπεδο Κρήτης, αυτοδιοίκησης, ξενοδόχων και επιμελητηρίων να αναλάβουμε τα αεροδρόμια της Κρήτης. Σε αυτή την περίπτωση θα συμμετάσχουμε ενιαία, με οποιονδήποτε επενδυτή που θα έρθει να δραστηριοποιηθεί στην Κρήτη. Διαφορετικά μάλλον αναλώνονται κάποιοι, μάλλον θέλουν να προβληθούν κάποιοι,σε κάποια πράγματα που θέλουν και επιδιώκουν. Δεν θέλω να κρίνω κανέναν. Εμείς στηρίζουμε την πρωτοβουλία, μόνο αν υπάρξει ενιαία κίνηση από την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους, τους ξενοδόχους και το επιμελητήριο.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Συνάντηση Δημάρχου Κισσάμου με την Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου | Photo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook