Χανιά | Συνάντηση Βάλιας Βαγιωνάκη με τον επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

20150326_093811Τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Απόστολο Καψάλη συνάντησε η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη η οποία τον ενημέρωσε για τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τοπικό ΣΕΠΕ, υπογραμμίζοντας τις εξαιρετικά αρνητικές επιδόσεις του νομού Χανίων σε αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία και ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποκλίσεις μεταξύ πραγματικών και εικονικών αμοιβών, στις χρόνιες καθυστερήσεις στην εξέλιξη της μηχανογράφησης, στους απλήρωτους εργαζόμενους, αλλά και στις στρεβλώσεις που γεννούν τα παραθυράκια των πτωχευτικών νόμων.

Από τη μεριά του ο κ. Καψάλης, σημείωσε πως τα προβλήματα είναι εντονότερα στις νησιωτικές περιοχές, αφού με πρόσχημα τον τουρισμό «καλλιεργείται μια κουλτούρα αδήλωτης, απλήρωτης και ελαστικής σχέσης εργασίας». Όσον αφορά στην πορεία της Μηχανογράφησης τόνισε πως ήδη από τον Μάιο θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει τεράστιες δυνατότητες» και «θέλει περαιτέρω αξιοποίηση».

Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στις πολλαπλές άδειες και αποσπάσεις που υπονομεύουν τη δουλειά των κατά τόπους τμημάτων, ενώ στο πλαίσιο της «στρατηγικής για την ανασυγκρότηση της χώρας», πληροφόρησε την κα Βαγιωνάκη πως προτίθεται άμεσα να απευθύνει κάλεσμα για περαιτέρω στελέχωση των μηχανισμών ελέγχου. Μάλιστα επεσήμανε πως ήδη υπάρχει ανταπόκριση από υπαλλήλους που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, περιέγραψε τα σχέδια του για μια «Εθνική Στρατηγική Συμμαχία» που θα δίνει έμφαση σε «καινοτόμους μηχανισμούς και δράσεις πρόληψης και αποτροπής φαινομένων καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ