Χανιά | «Συκοφαντία και ασύστολα ψεύδη»: Απάντηση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων στην καταγγελία του ΠΑΜΕ

χανιά-συκοφαντία-και-ασύστολα-ψεύδη-415026

Για συκοφαντία και ασύστολα ψεύδη κάνει λόγο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, απαντώντας στην ανακοίνωση – καταγγελία του ΠΑΜΕ για την απαράδεκτη συμπεριφορά μελών του σωματείου ( δείτε εδώ ), μέσα από την επιστολή που δημοσιοποίησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

» Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, εκπροσωπούμενο από το ΔΣ είναι γνωστό ότι δίνει καθημερινά μάχες στους χώρους εργασίας για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου -μάχες τις οποίες μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία καταφέρνει να κερδίζει-.

Παρ’ όλα αυτά το ΠΑΜΕ ακολουθώντας μία γνώριμη σ’ αυτό τακτική με ψεύδη, συκοφαντίες και ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις εγκαλεί την πλειοψηφία του ΔΣ και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Μπαμιάκη για δήθεν υπονόμευση των συλλογικών αγώνων και των συμμετοχικών διαδικασιών.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του για τις επικείμενες εκλογές στο σωματείο, δεν διστάζει να εκτοξεύσει ασύστολα ψεύδη κατηγορώντας την πλειοψηφία του ΔΣ και προσωπικά τον πρόεδρο ότι δήθεν προχωρά σε εκλογές με μυστικές διαδικασίες ότι δήθεν αρνείται σε συναδέλφους την εγγραφή τους στο σωματείο και τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, ότι δήθεν διαγράφει μέλη του σωματείου .

Όλη όμως η αλήθεια την οποία γνωρίζει καλά το ΠΑΜΕ είναι :

Α. Ότι στο Συμβούλιο της 3ης/8 οπότε ελήφθη Απόφαση για επίσπευση των εκλογών –εν’ όψει σημαντικών ζητημάτων με κυριότερο τη σύναψη νέας ΣΣΕ-εκλήθη η εκπρόσωπος της μειοψηφίας η οποία όμως δεν παρέστη επικαλούμενη φόρτο εργασίας.

Β. Ότι αμέσως μετά το πέρας του Συμβουλίου της 3ης/8 η εκπρόσωπος της πλειοψηφίας με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Μπαμιάκη ενημερώθηκε από τον ίδιο για την απόφαση επίσπευσης των εκλογών και για τους λόγους που την επέβαλαν.

Γ. Ότι στις 10-8-2016 σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις δημοσιεύτηκε δελτίο τύπου στα Χανιώτικα Νέα για εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Δ. Ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης μόλις 3 εργαζόμενοι εξέφρασαν ενδιαφέρον να εγγραφούν στο Σωματείο οι οποίοι απρόσκοπτα ενεγράφησαν χωρίς εντούτοις δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές καθώς σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις του σωματείου σχετικό δικαίωμα έχουν μόνο όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.

Ε. Ότι, όπως προκύπτει και από τα επίσημα βιβλία μας, ουδέποτε έχουμε προβεί σε διαγραφή μελών που συγκεντρώνουν στο πρόσωπό τους όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής στο Σωματείο μας.

Όπως καθίσταται λοιπόν προφανές τόσο για τις επικείμενες εκλογές όσο φυσικά και για τις προηγούμενες –κατά το κύρος των οποίων επίσης βάλει με λασπολογίες το ΠΑΜΕ- τηρήθηκε απόλυτα η διαφάνεια παρά τις υπονομευτικές προσπάθειες προφανώς υποκινούμενων εργαζομένων –ευτυχώς μόνο τριών στον αριθμό όπως προελέχθη-οι οποίοι ενώ είχαν στην διάθεσή τους όλο τον απαιτούμενο χρόνο όλως «τυχαίως» έσπευσαν να εγγραφούν στο σωματείο αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών απαιτώντας δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές κατά παράβαση των καταστατικών μας διατάξεων .

Επειδή όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζει το ΠΑΜΕ αλλά στην προσπάθειά του να μαζέψει «ταξικούς» ψήφους σκοπίμως τα αποκρύπτει, διαστρεβλώνοντας με ψεύδη και συκοφαντίες την αλήθεια.

Καταγγέλλουμε τη στάση του ΠΑΜΕ και καλούμε τα μέλη του επιφυλασσόμενοι παντός άλλου δικαιώματος που ο νόμος μας δίδει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απέχουν από οιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα μας και ηθικής απαξίωσης των μελών του ΔΣ του Σωματείου μας και του Προέδρου μας. »

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook