Χανιά | Συγκέντρωση κόντρα στις βάσεις από το ΚΚΕ

SONY DSC

Συνεχίζει τις πολύμορφες δράσεις του το ΚΚΕ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων Αμερικανονατοϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Για αυτό το σκοπό, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς αύριο, Τρίτη 23 Οκτωβρίου.

Θα μιλήσει και ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Επιτροπής περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.
Η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο απ’ την “πίτα” των αγορών, των δρόμων ενέργειας, των πρώτων υλών, εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από δήθεν προσωπικές απόψεις του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου. Η επέκταση της βάσης στη Σούδα, η μεταφορά drones στη Λάρισα, η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, ο σχεδιασμός για μεταφορά “ειδικών όπλων” στον Άραξο κ.α. είναι μέτρα που ήδη υλοποιούνται απ’ την
κυβέρνηση και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.

Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί η κυβέρνηση, όταν δίνει το 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ), κάθε χρόνο, για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τη στιγμή που ο λαός υποφέρει, όταν στέλνει ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και ασκήσεις, όταν πρωταγωνιστεί να μπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έκανε στη Συμφωνία με τη FYROM.

Ο Π. Καμμένος μάλιστα ήρθε κρυφά στα Χανιά προκειμένου να γιορτάσει προκλητικά μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη τις επεμβάσεις, τις στρατιωτικές υποδομές που παίζουν ρόλο κλειδί στους πολέμους που εξαπολύουν ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στη περιοχή. Αφορμή ήταν τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Χαρακτηριστικά ο Τζ. Πάιατ τόνισε πως το ΚΕΝΑΠ είναι μια από τις πλέον σημαντικές και ουσιώδης

στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ λόγω της γεωστρατηγικής θέσης του. ενώ ο Π. Καμμένος επανέλαβε τα περί γεωπολιτικής ανόδου, ασφάλειας και σταθερότητας που εξασφαλίζει η συμμαχία με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Αυτοί που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπολίων να ξέρουν πως είναι ανεπιθύμητοι στο Χανιώτικο λαό, όπως
και οι βάσεις τους.

Αυτή η πολιτική δεν είναι προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας. Οι βάσεις τους δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων.

Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” στις ελληνοτουρκικές διαφορές.
Γι’ αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός, απ’ το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ