Χανιά | Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

χανιά-συγκέντρωση-ειδών-πρώτης-ανάγκ-303573

Την πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα διατεθούν στους πρόσφυγες που καταφθανουν στην χώρας πήρε και υλοποιεί το Νομαρχιακό Παράρτημα  Χανίων του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

Σε σχετική ανακοίνωση γίνονται γνωστά τα εξής:

«Αγαπητοί Συμπολίτες  των Χανίων,

με αφορμή την συγκέντρωσή μας  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων  την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015  ώρες  11πμ-14μμ  ,αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε –σε  συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό-τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Παρακολουθώντας όλο αυτόν τον καιρό το δράμα των προσφύγων ,οι οποίοι επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους να διαφύγουν τον ατέρμονα εμφύλιο πόλεμο ,που μαστίζει τη χώρα τους ,εμείς οι συνταξιούχοι τραπεζικοί υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας Χανίων ,δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ασυγκίνητοι .Αντιθέτως οφείλουμε ,όπως και όλοι οι πολίτες, να αποδείξουμε τη θέλησή μας να συνεισφέρουμε εμπράκτως ,ακόμη και από το υστέρημά μας ,με είδη πρώτης ανάγκης ,που ίσως εμάς μας περισσεύουν, όμως σε αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους είναι τελείως απαραίτητα.

Θεωρούμε ότι και έτσι θα αποδείξουμε ότι θέλουμε να διεκδικήσουμε τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού οράματος και να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει το μίσος  και ο φόβος.

Την Τετάρτη  9 Δεκεμβρίου ώρες 11πμ -14μμ  θα βρίσκεται έξω από το Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας Χανίων  αυτοκίνητο και προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού για τη συλλογή των όποιων ειδών πρώτης ανάγκης προσφέρετε και τα οποία θα αναλάβουν να τα συσκευάσουν κατάλληλα και να τα αποστείλουν.

Τα είδη πρώτης  ανάγκης που ζητούνται κυρίως είναι,

-Ρούχα ανδρικά ,γυναικεία ,παιδικά ,βρεφικά (αδιάβροχα, ζεστά μπουφάν ,αντιανεμικά ,ισοθερμικά ,αρκεί να είναι καθαρά, σε άριστη κατάσταση η καινούργια)

-Παπούτσια όλων των ηλικιών(πεζοπορίας η γαλότσες ,σε άριστη κατάσταση).

-Κουβέρτες(κατά προτίμηση τύπου φλις ) και υπνόσακοι(καινούργιοι).

-Είδη ατομικής υγιεινής(σαπούνια,υγρομάντηλα,οδοντόβουρτσες,οδοντόκρεμες,σερβιέτες,κλπ).

-Βρεφικά είδη(βρεφικές τροφές ,μπιμπερό, μωρομάντηλα ,πάνες διαφόρων μεγεθών ,κλπ).

-Ξηρά τροφή έτοιμη για κατανάλωση(γάλα,μαρμελάδα,φρυγανιές,μπισκότα,παστέλια,κράκερς,σταφέδες,τσάι ,πόσιμο νερό κλπ).

Ελπίζουμε στην ανταπόκριση όλου του Χανιώτικου Λαού στην προσπάθεια που κάνουμε για να αποδείξουμε όλοι μαζί την ανθρωπιά μας .Θερμές ευχαριστίες στον Ερυθρό Σταυρό  τμήμα Χανίων για την καθοριστική συμβολή του.

Νομαρχιακό Παράρτημα  Χανίων του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

Τσαουσάκος Γιώργος-Γραμματέας

Παπαδάκης Βαγγέλης

Σαριδάκης   Γιώργος»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook