Χανιά | Συγγενείς πεσόντων αεροπόρων θυμούνται και τιμούν τη μνήμη τους | Photos

χανιά-συγγενείς-πεσόντων-αεροπόρων-θ-764903

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Πεσόντες της Αεροπορίας διοργάνωσε το πρωί της Τετάρτης η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η 115 ΠΜ, και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας-Παράρτημα Χανίων.

Στο «Μνημείο Πεσόντων Αεροπορίας» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου & Στ. Τσιλιβάκη στα Χανιά, μαζεύτηκαν μεταξύ άλλων και αρκετοί συγγενείς των πεσόντων Χανιωτών αεροπόρων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Ανάμεσά τους ο αδερφός του αδικοχαμένου σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, Φίλιππος προέτρεψε τον καθένα που υπηρετεί το κράτος και τους πολίτες της χώρας από κάθε μετερίζι, να κάνει το καθήκον του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχή και προτροπή. «Όλοι όσοι έπεσαν στο καθήκον έκαναν αυτό που έπρεπε, ήταν επαγγελματίες και υπηρέτησαν την πατρίδα μέχρι το τέλος της ζωής τους».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδερφό του Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, λέγοντας πως «ήταν το τελευταίο θύμα της τουρκικής επεκτατικότητας και αφροσύνης. Να μην το ξεχνάμε αυτό γιατί οι μέρες είναι δύσκολες και πολύ ύποπτες και δύσκολες».Ακόμα ο κύριος Κωνσταντίνος Καστανοπουλάκης αδελφός του πεσόντα Ιωσήφ Καστανοπουλάκη, εμφανώς συγκινημένος είπε ότι οι εκδηλώσεις αυτές μας θυμίζουν την αίσθηση του καθήκοντος και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ο θεός να μην αφήνει να γίνονται αδικήματα.Και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας μίλησε για την δική του ιστορία μέσα στην οικογένειά του, αφού ο συνονόματός του αδελφός του πατέρα του Αναστάσιος έπεσε την δεκαετία του 50′ στην Κορέα με πολεμικό αεροσκάφος.Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης έκανε αναφορά στην Πολεμική Αεροπορία και τον σημαντικό ρόλο που έχει στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία μας, από όσους επιβουλεύονται τη χώρα μας. «Έχουμε υποχρέωση να τιμούμε και να θυμόμαστε μέχρι και τον τελευταίο νεκρό -που είχαμε και πρόσφατα- και πέφτει για την πατρίδα».Στην σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε με θέα το πέλαγος και τους αιθέρες, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ένοπλα σώματα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook