Χανιά | Στο πόδι γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς της Κανδάνου | Κινητοποίηση στην Δευτεροβάθμια

χανιά-στο-πόδι-γονείς-εκπαιδευτικοί-κ-739514

Στο πόδι βρίσκονται γονείς, εκπαιδευτικοί , αλλά και οι τοπικοί φορείς στον δήμο Κανδάνου Σελίνου, έπειτα από την απόφαση για τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων της Κανδάνου από δυσπρόσιτα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να αλλάξουν τη σχετική απόφαση του Υπουργείου που όπως σημειώνουν τα οδηγεί στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο.

Σήμερα το μεσημέρι γονείς, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα Δ.Σ της ΕΛΜΕ αλλά και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, πραγματοποίησαν μαράσταση διαμαρτυρίας τόσο στις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας όσο και στην Πρωτοβάθμιας με αφορμή της τελευταίες εξελίξεις, έχοντας παράλληλα όπως σημείωναν και προγραμματισμένη συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας κ. Στέλιο Ζερβάκη που όμως απουσίαζε.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Βασίλης Λιόντος, αποκαλύφθηκε ο στόχος του Υπουργείου Παιδείας που όπως έλεγε η ΕΛΜΕ εδώ και ένα χρόνο, δεν είναι άλλος, από την υποβάθμιση και το κλείσιμο των σχολείων της Κανδάνου.

Ο κ. Λιόντος είπε επίσης ότι υπάρχει μια συνολική υποβάθμιση των σχολείων της περιοχής, σημειώνοντας πως από τα σχολεία του δήμου Κανδάνου Σελίνου λείπουν 22 καθηγητές που σημαίνει πρακτικά για τους μαθητές πως δεν διδάσκονται τα μαθήματα κατεύθυνσης.

Παρόν στην κινητοποίηση ήταν και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κανδάνου Σελίνου κ. Μιχάλης Μπικάκης που ανέφερε πως παρά το ότι ο δήμος φέτος έχει περισσότερα σχολεία χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα από ότι τα προηγούμενα χρόνια, εν τούτοις το υπουργείο αποχαρακτήρισε τα σχολεία της Κανδάνου.

Ο κ. Μπικάκης είπε πως τα σχολεία της Κανδάνου εξυπηρετούν παιδιά, για τα οποία θα είναι δύσκολο να βρεθούν άλλες λύσεις αν αυτά τα σχολεία υπολειτουργήσουν.

Σημειώνεται πάντως πως η απουσία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκάλεσε τις αρνητικές αντιδράσεις των παραβρισκόμενων, καθώς όπως σημείωναν, είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση, αλλά και για το ότι γονείς, εκπαιδευτικοί, θα ζητούσαν απαντήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις.

Για την ιστορία, τις διαμαρτυρίες των φορέων άκουσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook