Χανιά | Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας | Photos

χανιά-στους-δρόμους-ξανά-οι-συνταξιού-678801

Απλήρωτοι επί πέντε μήνες από το Λογαριασμό Επικούρησης που διαθέτουν (ΛΕΠΕΤΕ), παραμένουν οι περίπου 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας.

Για τον λόγο αυτό, σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις το πρωί της Πέμπτης. Στα Χανιά, συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 9:30 το πρωί έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Δημοτική Αγορά και ο πρόεδρός τους, Γιώργος Τσαουσάκος, διάβασε το κείμενο του πανελληνίου συλλόγου τους. 

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η διοίκηση της Τράπεζας συνεχίζει να τηρεί την αδιάλλακτή στάση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, μην καταβάλλοντας τη συμμετοχή της, ως οφείλει, στο Λογαριασμό Επικούρησης. Αποτέλεσμα είναι στο συγκεκριμένο «κουμπαρά» να προστίθενται κάθε μήνα μόνο οι εισφορές των εργαζομένων, οι οποίες όμως δεν επαρκούν για να καταβληθούν τα ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

Έτσι, στους συνταξιούχους της Εθνικής οφείλονται τα ποσά των τεσσάρων μηνών του τρέχοντος έτους, συν το δώρο Χριστουγέννων. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας με αφετηρία τη σημερινή συγκέντρωση, προγραμματίζει νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων, σε μια προσπάθεια να πιεστεί η διοίκηση της Τράπεζας, αλλά και η Κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος. 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook