Χανιά | Στον Αντιπεριφερειάρχη μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, είχαν σήμερα εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του σχολείου και ο διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά κ. Δαράκης.

Για μια ακόμη φορά από την πλευρά των μαθητών, αλλά και από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ επισημάνθηκε πως η αδικία σε βάρος των μαθητών του σχολείου συνεχίζεται, ενώ δεν έχει δοθεί και καμία απάντηση γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σε ότι αφορά στις αλλαγές που έγιναν από την πλευρά του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Τονίσθηκε επίσης πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ χαρακτηρίστηκε πρόκληση ότι εγκρίθηκαν άλλα τμήματα σε σχολεία των Χανίων με λιγότερους μαθητές ενώ για το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά επέλεξαν την συγχώνευση.

Από την πλευρά της η κα Νεκταρία Κατάκη αντιπρόεδρος του 15μελους του σχολείου ανέφερε πως με αυτό που γίνεται τώρα, αρκετοί μαθητές από αυτούς τους 40 που είναι συγκεκριμένα τμήματα, τα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την φοίτηση τους στο σχολείο.

Τέλος εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Ανθούσης είπε πως τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας τους βαραίνει η ευθύνη αν οι 40 μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ Απόστολος Βουλγαράκης σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία  του Εσπερινού ΕΠΛ Πλατανιά απέστειλε  επιστολή στον Υπουργό Παιδείας , Έρευνας & Θρησκευμάτων κ Κων/νο Γαβρόγλου  σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Πριν προλάβει «να στεγνώσει το μελάνι» της επιστολής μου προς εσάς, (2/11/2018), απευθύνω νέα, καθώς μοιραία εκ της θέσης μου, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία,  συμπάσχω με τους συμπολίτες μου και ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή τους, σε κάθε διαμαρτυρία ενάντια στην άδικη και άνιση μεταχείριση που τυχόν βιώνουν και μάλιστα από την Πολιτεία, από το κράτος, για το οποίο το Δίκαιο και η Ισότητα θα πρέπει να είναι το αυτονόητο και το αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της πρακτικής του.

Γιατί πράγματι, Κύριε Υπουργέ, διαπράττεται κατάφωρη αδικία στην περίπτωση μη έγκρισης πέντε τμημάτων ειδικοτήτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων, αφού αποκλείονται από την ολοκλήρωση ή τη συνέχιση των σπουδών τους πολίτες που με περίσσια θάρρους, κουράγιου και ψυχικής δύναμης, προσπαθούν να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, να αποκτήσουν εφόδια που θα συμβάλουν στην κοινωνική και οικονομική τους άνοδο, και κατ’ επέκταση στην αντίστοιχη άνοδο ολόκληρης της Κοινότητάς μας, γιατί,  όπως γνωρίζουμε καλά, το ατομικό με το συλλογικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και αλληλοεπηρεάζονται απόλυτα. Αυτοί οι πολίτες, που αποφασίζουν -ενήλικες πια – να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θα έπρεπε να επιβραβεύονται από την Πολιτεία και όχι εκείνη να θέτει εμπόδια στην απόφασή τους να διεκδικήσουν μια πιο ποιοτική ζωή.

Κύριε Υπουργέ,

Κάνω έκκληση στην κοινωνική σας ευαισθησία, να επανεξετάσετε το θέμα, ώστε να αρθεί η απόφαση του Υπουργείου για μη έγκριση των πέντε τμημάτων ειδικοτήτων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά. Σας επισυνάπτω το κείμενο διαμαρτυρίας των μαθητριών και μαθητών του Σχολείου, στο οποίο παρακαλώ να δώσετε τη δέουσα προσοχή.»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ