Χανιά | Στις Βρυξέλλες η Βάλια Βαγιωνάκη

χανιά-στις-βρυξέλλες-η-βάλια-βαγιωνάκ-751807

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας και για τρεις μέρες, η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάλια Βαγιωνάκη, στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης την Τρίτη η Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπεύθυνο υλοποίησης του Ελληνικού Οικονομικού Προγράμματος, Ντέκλαν Κοστέλο, τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, αλλά και τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της ελληνικής Αντιπροσωπείας.

Οι συζητήσεις ήταν ενδιαφέρουσες, κατατοπιστικές και εποικοδομητικές, ενώ η ατζέντα της επίσκεψης δεν περιορίστηκε σε ζητήματα γύρω από το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ευρωζώνης, καθώς επεκτάθηκε σε ζητήματα μετανάστευσης και ασφάλειας, στις προτεραιότητες της ΕΕ σε σχέση με τους τομείς Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας, κ.ά.

Κοινή διαπίστωση ήταν πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο στη βελτίωση των οικονομικών της, αλλά και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ωστόσο ειπώθηκε πως «υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί». Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός ότι όλες οι πλευρές αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί φορέα Ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή κι ως εκ τούτου αποκτά κομβικό ρόλο για την Ένωση.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, ιδιαίτερα θετικός ήταν ο απολογισμός της διαχείρισης των προκλήσεων από τη χώρα μας, ωστόσο εγείρονται ανησυχίες για το γεγονός ότι η Ένωση απέχει κατά πολύ από μια ενιαία μεταναστευτική πολιτική. Προβληματισμός καταγράφηκε και για την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, ιδιαίτερα ενόψει των ευρωεκλογών του Μάϊου.

Τέλος, το πρωί της Τετάρτης τους βουλευτές υποδέχτηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μαζί με τους κ.κ. ευρωβουλευτές Κούνεβα, Κεφαλογιάννη, Καϊλή και Γραμματικάκη. Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις και διαφωνίες, σύσσωμοι οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν την προσπάθεια που γίνεται σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα για διεκδικήσεις από κοινές θέσεις.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook