Χανιά | Στη ΔΗΜΑΡ ο Χριστοδουλάκης | Αποχωρεί από τους «58»

xristodoulakisΑποχωρεί από τους «58» ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος είχε συνυπογράψει το αρχικό κείμενο πρόσκληση της πρωτοβουλίας για τον ενιαίο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς και την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενταχθεί στη ΔΗΜΑΡ και έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία ανακοινώνει την αποχώρησή του από την Πρωτοβουλία των 58.

Η επιστολή

«Αγαπητοί φίλοι/ες,

Από τον περασμένο Δεκέμβριο σταμάτησα να συμμετέχω στις διαδικασίες των “58”. Το έκανα γιατί θεώρησα ότι μόνο αν προβάλαμε συγκεκριμένες απόψεις σε κρίσιμα ζητήματα θα είχε πολιτικό νόημα η προσπάθεια. Και μόνο αν οι προτάσεις μας ήταν διαφορετικές από την υπάρχουσα πόλωση θα μπορούσαμε να δράσουμε καταλυτικά στην ανασυγκρότηση της παράταξης. Αυτό όμως δεν έγινε – ή τουλάχιστον εγώ δεν το αντιλήφθηκα. Η δραστηριότητα κυρίως περιστρεφόταν γύρω από περίπλοκες διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων που ελάχιστους ενδιέφεραν και τώρα μάλλον ούτε αυτούς. Έτσι σιωπηρά προτίμησα να απέχω και να περιμένω την περίφημη συνδιάσκεψη μήπως αλλάξουν εκεί τα πράγματα.

» Μετά όμως από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να σας δηλώσω ότι αποχωρώ από το εγχείρημα. Δεν με αφορά πλέον έτσι όπως γίνεται. Παρόλα αυτά, δεν νομίζω ότι η αποχώρηση μου θα έχει καμιά επίπτωση αφού ποτέ δεν μου ζητήθηκε συνεισφορά σε κάποιο θέμα ή εκδήλωση. Νομίζω όμως ότι ακόμη δικαιούμαι να θέσω ένα απλό ερώτημα:

» Αφού οι βασικοί παράγοντες της κίνησης είχαν εξ αρχής τόσο ριζικές διαφορές μεταξύ τους – όπως αποδεικνύουν οι βαριές εκφράσεις – γιατί δεν τις εξέθεσαν ανοιχτά σε όλους αλλά επέλεξαν να καλυφθούν πίσω από οργανωτικούς ρόλους; Δεν υπάρχει κάποια ευθύνη έστω και τώρα;

» Σας χαιρετώ και εύχομαι καλή πορεία και αντοχή σε όσους συνεχίσουν.

Νίκος Χριστοδουλάκης»

Πηγή : aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Δέσμευση από Χρυσοχοίδη για το Βόρειο Οδικό άξονα πήρε ο Μαρκογιαννάκης
Επόμενο άρθρο“ΣΑΜΑΡΙΑ” Το κρητικό νερό που πάτησε στην κορυφή του κόσμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ