Χανιά | Σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση “Μέδουσα” με συμμέτοχη της 115 Πτέρυγας Μάχης

χανιά-σε-πλήρη-εξέλιξη-η-άσκηση-μέδο-706127

Τα F-16 Block 50 της 347 Μοίρας «Περσέας» και τα Κρητικά F-16 Block 52 plus της Μοίρας «Αλεπού» από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, ήδη απογειώθηκαν και έκοψαν το FIR της Αιγύπτου για να πάρουν μέρος στην μεγάλη άσκηση, στρατηγικής σημασία για τη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου «Μέδουσα 6».

Οι πληροφορίες λένε πως οι Έλληνες ιπτάμενοι που συμμετέχουν στην άσκηση προχωρούν σε σενάρια τόσο επίθεσης όσο και άμυνας. Οι αμυντικές κινήσεις των Ελληνικών F-16 περιλαμβάνουν την προστασία στόχων εδάφους, αλλά και προστασία ναυτικών δυνάμεων τόσο εν πλω όσο και εν όρμο ενώ την ίδια ώρα τα πλοία που θα συμμετέχουν κι εκείνα με τα όπλα εγγύς προστασίας θα κάνουν τη δική τους αμυντική προσπάθεια.

Οι επιθετικές ενέργειες που θα προσομοιώσουν τα μαχητικά της Ελλάδας και Αιγύπτου θα είναι αντίστοιχες με τις αμυντικές, δηλαδή τα F-16 θα στοχοποιήσουν το σημείο ενδιαφέροντος και τα στοιχεία αυτά θα τα πάρουν είτε από τα ιπτάμενα ραντάρ που θα πετούν σε πολύ μεγάλο ύψος, είτε η στοχοποίηση θα γίνεται από τους ειδικούς «JTAC», δηλαδή τα στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων που με laser θα κατευθύνουν τον ιπτάμενο και τις βόμβες τους στον στόχο. Στις επιθετικές ενέργειες είναι η προσβολή επίγειων στόχων αλλά και πλοίων ναυτικής δύναμης. Οι εικονικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με σχηματισμούς μικτούς, δηλαδή ανάμεσα στα Ελληνικά F-16 θα υπάρχουν στον ίδιο ρόλο (αμυνόμενα ή επιτιθέμενα) μαχητικά F-16 & Rafale της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτές οι αεροπορικές συνεργασίες έχουν ως κύριο στόχο την εκπαίδευση και τη συνεργασία ανάμεσα σε δυο διαφορετικές πολεμικές αεροπορίες και ταυτόχρονα η πλήρη συστράτευση με τις ναυτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα οι Έλληνες ιπτάμενοι θα «διδάξουν» ένα μέρος της ήρεμης δύναμης σε κλειστές εικονικές αερομαχίες με τους Αιγύπτιους συναδέλφους τους και θα δείξουν πως η καθημερινότητα των Ελλήνων ιπταμένων μεταφράζεται σε τεράστια εμπειρία προς οποιονδήποτε αντίπαλο έχουν απέναντί τους. Την ερχόμενη Πέμπτη την ημέρα διακεκριμένων προσώπων θα υπάρχει συμμετοχή της 347 Μοίρας «Περσέας» σε πολλαπλά σενάρια.

Πηγή: hellasjournal.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook