Χανιά | Σε λειτουργία ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών

kakopoisi ginaikesΞεκίνησε η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, μέσω του οποίου θα παρέχονται υπηρεσίες ασφαλούς φιλοξενίας και διαμονής για γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους (κυρίως ενδοοικογενειακής βίας και trafficking). Η λειτουργία του Ξενώνα, ο οποίος έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ – και ειδικότερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007- 2013» χρηματοδοτήθηκε με 700.000,00 €.

Όπως εξήγησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η νέα δομή έχει δυνατότητα φιλοξενίας   και βραχείας παραμονής είκοσι (20) γυναικών μαζί με τα παιδιά τους ενώ θα παρέχονται και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής.
“Το 1/4 των γυναικών σε πανελλήνια κλίμακα έχει υποστεί βία, ενώ σύμφωνα με στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων για το 2013 κατεγράφησαν στην περιοχή μας 21 περιπτώσεις βίας, εκ των οποίων οι είκοσι αφορούσαν το γυναικείο φύλο”, γνωστοποίησε η κα. Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι από την Εθνική Γραμμή S.O.S. 15900 παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθώς επίσης συγκεντρώνονται και καταγγελίες, οι οποίες στην παρούσα φάση έχουν υπερβεί τις 7.500.
Τον συγκεκριμένο Ξενώνα στελεχώνουν επιστημονικά κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος, καθώς και προσωπικό, που κρίνεται απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του, όπως διοικητικός υπάλληλος, υπάλληλος γενικών καθηκόντων, φύλακας.
“Πρόκειται για τον δεύτερο ξενώνα, που λειτουργεί σε επίπεδο Κρήτης, καθώς υπάρχει ήδη ένας στο Ηράκλειο, ενώ πανελληνίως το πλέγμα των δράσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας περιλαμβάνει 61 δομές, μεταξύ των οποίων την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, 25 συμβουλευτικά κέντρα, 19 ξενώνες σε Δήμους, 2 ξενώνες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αναβαθμίζονται”, επεσήμανε από την πλευρά της η υπεύθυνη λειτουργίας του Ξενώνα του Δήμου Χανίων, Μαργαρίτα Μπατάκη. Μάλιστα, όπως παρατήρησε η κα. Μπατάκη στον Ξενώνα του Δήμου Χανίων θα φιλοξενούνται περιπτώσεις κακοποιημένων γυναικών από όλη την Ελλάδα, καθώς οι παραπομπές διενεργούνται από τη γραμμή S.O.S.
Σημειώνεται ότι όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Ξενώνα, τα ακριβή στοιχεία διεύθυνσης του οποίου δεν γνωστοποιούνται για λόγους ασφαλείας των ωφελουμένων, μπορούν να καλέσουν τηλεφωνικά τη γραμμή SOS 15900, είτε να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων (τηλ. επικοινωνίας 2821 3 41691, Κυδωνίας 29).

zarpa.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ