Χανιά | Σε διαθεσιμότητα οι Ειδικοί Φρούροι | ΕΔΕ από την Αστυνομία

χανιά-σε-διαθεσιμότητα-οι-ειδικοί-φρο-353880

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι τέσσερις Ειδικοί Φρουροί, οι δύο εκ των οποίων υπηρετούν σε Χανιά και Ρέθυμνο, που εμπλέκονται στην υπόθεση εμπορίας όπλων ( δείτε εδώ ).

Παράλληλα διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σε ανακοίνωση της αναλυτικά η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν τέσσερις Ειδικοί Φρουροί και ιδιώτης για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εμπλοκή αστυνομικών σε παράνομη μεταφορά – διακίνηση όπλων από την Κρήτη στην Αττική, συνελήφθηκαν χθες, 4 Απριλίου 2016, σε Πειραιά και Κρήτη, τέσσερις Ειδικοί Φρουροί, 27, 28, 30 και 28 ετών, καθώς και 31χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, σε επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά ελέγχτηκε ο ένας από τους δυο 28χρονους Ειδικούς Φρουρούς (υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής), μετά την αποβίβαση του από πλοίο που είχε αφιχθεί από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας.

Παράλληλα με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός (υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης) καθώς και ο 31χρονος ιδιώτης, συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την αποβίβαση τους, ακινητοποιήθηκε ο Ειδικός Φρουρός, ενώ σε έρευνα στο όχημα, με το οποίο αποχωρούσε από το λιμάνι ο 31χρονος συγγενής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σάκος με πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.

Όπως πρόεκυψε, τα παραπάνω δύο πιστόλια είχε παραλάβει πριν λίγες μέρες στην Κρήτη, από τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κρήτης), ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, με σκοπό να τα παραδώσει στην Αθήνα στον δεύτερο 28χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής).

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός παρέδωσε στον 28χρονο συνάδελφο του το ένα πιστόλι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:

α) Στην κατοχή του 27χρονου Ειδικού Φρουρού:

2 πιστόλια μάρκας «BERETTA» 22 mm ,

2 πιστόλια μάρκας 9 mm

μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο,

δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα ,

δυναμίτης με φυτίλι,

3 κ ά λυκες σε μορφή οβίδας,

4 βυθομετρητές,

13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου,

εξακόσια εφτά (607) φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων ,

μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.

β) Στην κατοχή του πρώτου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν φυσίγγιο 7,62mm, σύριγγα μίας χρήσεως και δύο κινητά τηλέφωνα.

γ) Στην κατοχή του δεύτερου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν 5 βεγγαλικά – κροτίδες, πτυσσόμενο (αναδιπλούμενο) μαχαίρι, 6 σύριγγες μίας χρήσεως, κινητό τηλέφωνο καθώς και 6 αμπούλες και 4 δισκία φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες θα αποσταλούν στα εργαστήρια για εξέταση.

δ) Στην κατοχή του 30χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου «Καλάσνικοφ» καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 31χρονου ιδιώτη κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τις έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το υπηρεσιακό όπλο του 28χρονου Ειδικού Φρουρού, ο όποιος συνελήφθη στον Πειραιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας των εμπλεκομένων πρόσωπων.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Σε διαθεσιμότητα οι Ειδικοί Φρούροι | ΕΔΕ από την Αστυνομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook