Χανιά | Πριν τους ποδηλάτες… ήρθαν οι βάνδαλοι! Photos

χανιά-πριν-τους-ποδηλάτες-ήρθαν-οι-β-268778
?

Μουτζουρώθηκε πριν καν λειτουργήσει ο νέος σταθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων που έχει εγκατασταθεί εδώ και μερικές ημέρες στην Πλατεία Μαρκοπούλου. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, μια «υπογραφή» με κόκκινο σπρέι, «κοσμεί» την οθόνη του αυτόματου σταθμού αλλά και μία από τις θέσεις ποδηλάτων.

?

?

Φαίνεται λοιπόν πως η λειτουργία του προγράμματος στα Χανιά που αναμένεται τον Αύγουστο, ξεκινά μετ’ εμποδίων, την ώρα μάλιστα που στη διοίκηση του Δήμου και στις υπηρεσίες, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την… τύχη των 70 ποδηλάτων, καθώς η προμήθεια τους έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ και υπάρχει κίνδυνος -αν το σύστημα δεν λειτουργήσει σωστά- ο Δήμος να κληθεί να επιστρέψει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Χθες, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον σχετικό κανονισμό που θα διέπει τη λειτουργία των τεσσάρων σταθμών αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων όπου προβλέπεται ότι η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν, με μέγιστη διάρκεια χρήσης τις 3 ώρες. Μετά, θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 1 ευρώ/ ώρα, με μέγιστη ποινή τα 20 ευρώ. Μετά τις 20 ώρες, υπάρχει δυνατότητα χρέωσης 110 ευρώ για καθυστερημένη επιστροφή ή 250 ευρώ για “οριστική απώλεια”.

?
?

Τα ποδήλατα θα κατανεμηθούν σε τέσσερις  σταθμούς στις πλατείες Μαρκοπούλου(φώτο), Τάλω, Κατεχάκη και Δευκαλίωνος. Το πρόγραμμα, αναμένεται να εφαρμοστεί δοκιμαστικά για έναν μήνα τον Αύγουστο και μετά  να ανοίξει για το κοινό.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Πριν τους ποδηλάτες… ήρθαν οι βάνδαλοι! Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook