Χανιά | ”Πολυθεματικό τριήμερο εκδηλώσεων” από το Τ.Ε.Ι στο ΚΑΜ!

tei kam

Ένα πολυθεματικό τριήμερο εκδηλώσεων  με γενικό τίτλο ”Το ΤΕΙ Κρήτης στο Αρσενάλι” θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο πλαίσιο της ”Ανοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.

Ο Διευθυντής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Μιχάλης Ταρταράκης, τόνισε:

”Στο πολυθεματικό τριήμερο θα παρουσιασθούν δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό και την τέχνη  και οι οποίες είναι αλληλένδετα συνυφασμένες με την επιστήμη και την τεχνολογία” και ενημέρωσε ότι το τριήμερο θα περιλαμβάνει καθημερινά  3 ενότητες :

  • Την  πρωϊνή εκπαιδευτική ενότητα, με διαλέξεις , παρουσιάσεις για φοιτητές, και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλλά και το κοινό που ενδιαφέρεται.
  • Την απογευματινή, επιστημονική ενότητα με διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού ενδιαφέροντος.
  • Την βραδινή, μουσική ενότητα με μοσυικοχορετικές εκδηλώσεις.

 

Το “πολυθεματικό τριήμερο εκδηλώσεων” του ΤΕΙ Κρήτης χαρακτηρίζεται από την υψηλή κατάρτιση γνώσεων σε διάφορα επιστημονικά πεδία, με έμφαση στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της δυνατότητας σχεδιασμού νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην συνεχώς εξελισσσόμενη τεχνολογία” ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε  σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Δημαρχείο Χανίων με αφορμή τις παραπάνω εκδηλώσεις .

”Μέσα από τις δράσεις αυτές και με γνώμονα την στήριξη της σύγρονης καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας θα δούμε ότι πολιτισμός και επιστήμη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά το τριήμερο επιστήμης, γνώσης, πολιτισμού και καινοτομίας καθώς όπως είπε ”θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού στηρίζεται στο δυναμικό χαρακτήρα τόσο του επιστημονικού προσωπικού όσο και των φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης” .

Η πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., Νάνσυ Αγγελάκη, ανέφερε ότι ”βασικός στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης, η σύνδεση του επιστημονικού κόσμου με την κοινωνία και η ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που αφορούν νέες τεχνολογικές εξελίξεις”.

Πολύ σημαντικό δε, είναι το γεγονός ότι θα δοθεί βήμα στους φοιτητές να παρουσιάσουν το έργο τους και να ενισχύσουν τον επιστημονικό διάλογο με ιδέες, προβληματισμούς και προτάσεις,’‘ πρόσθεσε  η κα Αγγελάκη και τόνισε ότι ‘‘ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπολιτών, φορέων, οργανώσεων και ομάδων που από τη δική τους θέση βάζουν το λιθαράκι τους στην υπόθεση: «χτίζουμε το μέλλον μαζί, για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας».

 Πρόγραμμα Πέμπτης 

• 10.00-11.00 Έναρξη. «Το ΤΕΙ Κρήτης. Η Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών. Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος ΤΕ, Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΤΕ», Καθηγητής Μ. Ταταράκης, Διευθυντής Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών ΤΕΙ Κρήτης.

• 11.00-11.45 «Προστασία υδατικών πόρων. Ποιότητα νερού = Ποιότητα ζωής». Καθηγητής Γ. Σταυρουλάκης, Τμ. Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος ΤΕ.

• 11.45-12.30 «Προβλήματα Υγείας από Κινητά Τηλέφωνα και Σταθμούς Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας, Αν. Καθηγητής Ι. Βαρδιάμπασης», Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ.

• 12.30-13.15 «Η Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών του ΤΕΙ Κρήτης», Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΤΕΙ Κρήτης.

• 13.15-14.00 «Καινοτομία- Επιχειρηματικότητα- Επαγγελματική Αποκατάσταση», Γραφείο Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ Κρήτης.

Απόγευμα

16.45-17.00 «Η Φωτογραφική Δυναμική στα Χανιά», Γ. Αναστασάκης, Eyeland Photography.

17.00-17.45 «Έξυπνο Σπίτι και Χρήση των ΑΠΕ. Συμφέρει ο συνδυασμός;», Καθ. Εφαρμογών Σ. Κουριδάκης, Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ.

17.45-18.30 «Ολιστική Προσέγγιση της Χρήσης των ΑΠΕ για Παραγωγή Ενέργειας στην Κρήτη». Καθ. Εφαρμογών Ι. Βουρδουμπάς, Τμ. Μηχανικών Φυσικών Πόρων Περιβάλλοντος ΤΕ.

18.30-19.15 «Η Σεισμικότητα στην Κρήτη Χθες, Σήμερα, Αύριο». Καθηγητής Φ. Βαλλιανάτος, Τμ. Μηχανικών Φυσικών Πόρων Περιβάλλοντος ΤΕ.

19.15-20.00 «Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία και Ακτινοβολίες – Ο Αόρατος Κίνδυνος». Αν. Καθηγητής Ι. Βαρδιάμπασης, Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ.

Τέλος στη βραδινή μουσική Ενότητα περιλαμβάνονται μουσικές συναυλίες ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, ροκ μουσικής και παραδοσιακής κρητικής μουσικής, από φοιτητές και μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ