Χανιά | Περιμένουν περισσότερους τουρίστες τον Οκτώβριο οι ξενοδόχοι

Περισσότερες θα είναι οι αφίξεις τουριστών στα Χανιά κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού.

Μάλιστα με σχετικό της έγγραφο η Ένωση ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες βελτίωση των υποδομών αλλά και επιχειρηματίες εμπλεκόμενους με τον τουρισμό να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Τι αναφέρει η Ένωση:

“Δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων, η Κρήτη και ιδιαίτερα ο Ν. Χανίων φαίνεται να συγκεντρώνει

μεγαλύτερο ενδιαφέρον ζήτησης δωματίων . Η Ένωση Ξενοδόχων με συστηματική δουλειά και σε συνεργασία με T.O’s και αεροπορικές εταιρείες, προσπαθεί έντονα τα τελευταία χρόνια για επέκταση της τουριστικής σεζόν.

Αποτελέσματα αυτής της τετραετούς δουλειάς είναι ότι ο φετινός Οκτώβριος θα έχει περισσότερη ζήτηση από το 2015.

Για αυτό τον λόγο , καλούμε :

1. Πρώτα τις αρχές να δώσουν έμφαση στις υποδομές , ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό καλύτερα τους επισκέπτες που θα επιλέξουν τον προορισμό μας τον Οκτώβριο. Αρχικά θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας όσον αφορά τα φρεάτια που σε περίπτωση βροχής, αν δεν έχουν καθαριστεί , οδηγούν δυνητικά σε πλημμύρες προκαλώντας άσχημη εικόνα στους επισκέπτες μας ενώ παράλληλα επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά το μεγάλο θέμα με τα σκουπίδια και τα μπάζα κατά μήκος κεντρικών οδικών αξόνων και του βόρειου οδικού άξονα, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να τα καθαρίζουν.

2. Οι επιχειρήσεις εστίασης καθώς επίσης και άλλες επιχειρήσεις με τουριστικές δραστηριότητες θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές , προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μία θετική εικόνα για τον τουρισμό του τόπου μας και αποδεικνύοντας στους επισκέπτες , ότι έχουν τις ίδιες επιλογές με τους επισκέπτες που έρχονται την υψηλή περίοδο.

Αγαπητά μέλη ,
Δεδομένου των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, ευκαιρίες επέκτασης της σεζόν στην αρχή (μήνας Απρίλιος ) και στο τέλος της (τέλος Οκτωβρίου & αρχές Νοεμβρίου), θεωρούμε ότι πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατό περισσότερο και να είστε σίγουροι ότι μεθοδευμένα προωθούμε τον προορισμό μας, έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ