Χανιά | Παρουσία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη το 33ο Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρίας | Photos

χανιά-παρουσία-του-υπουργού-παιδείας-452326

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στα Χανιά, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Το συνέδριο διεξήχθη στην αίθουσα του ξενοδοχείου Minoa Palace, ενώ σημαντικοί παράγοντες των Χανίων βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν το συνέδριο και να υπογραμμίσουν το σημαντικό έργο που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

Εκτός από τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την έναρξη του 33ου Πανελληνίου Συνέδριου Μαθηματικών τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφεριάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης.

Σημαντική ήταν η παρουσία του μαθηματικού Κωνσταντίνου Δασκαλάκη που τιμήθηκε για το έργο του αλλά και την διάκριση του, καθώς είναι ο πρώτος που κατάφερε να λύσει την εξίσωση John Forbes Nash που επί 60 χρόνια προσπαθούσαν να λύσουν όλοι οι μαθηματικοί του κόσμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Υπουργός Παιδείας χαιρέτησε την έναρξη του Συνεδρίου και τόνισε πως «σκοπός της κυβέρνησης είναι να αναζωογονήσουμε την δημιουργικότητα βελτιώνοντας την μαθηματική εκπαίδευση. Στοχεύουμε στην δημιουργία δυναμικών εκπαιδευτικών μονάδων που θα απαρτίζονται από σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Δεν νοείται εκπαίδευση δίχως την συνεχή εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Η πολυετή προσφορά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας μας οδήγησε στο να ανακηρύξουμε το 2018 σαν την επίσημη χρονιά των μαθηματικών.»

Το 33ο Πανελλήνιο θα συνεχιστεί με πλήθος εκδηλώσεων έως τις 6 Νοεμβρίου.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Παρουσία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη το 33ο Συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρίας | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook