Χανιά | Πέντε μήνες απλήρωτοι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κισσάμου | Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας

kentro-ugeias-kisamoyΣυνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κισσάμου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και τονίζοντας πως «τους τελευταίους πέντε μήνες οι γιατροί όλων των δομών δημόσιας περίθαλψης πανελλαδικά εφημερεύουμε απλήρωτοι»

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Από τις 3 Απριλίου οι αγροτικοί ιατροί του Κέντρου Υγείας Κανδάνου βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα. Οι Αγροτικοί Ιατροί βρισκόμαστε ήδη πέντε μήνες απλήρωτοι για πραγματοποιηθείσες εφημερίες εκ των οποίων 2 μήνες οφειλόμενοι από τη διοίκηση του Γ.Ν.Χανίων(χρωστούμενα Νοεμβρίου 2014, Δεκέμβριος 2014) και 3 μήνες( Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2015)από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Ως αγροτικοί ιατροί καλούμαστε να σηκώσουμε δυσβάσταχτα τακτικά και έκτακτα οικονομικά βάρη καθώς επίσης και την πρόσθετη επιβάρυνση της μετακίνησης με ιδιωτικά οχήματα σε Περιφερειακά Ιατρεία που βρίσκονται σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από το αστικό κέντρο (τα Π.Ι δεν παρέχουν χώρους διαμονής των Ιατρών) και όλα αυτά μαζί με τις ήδη δραματικές μειώσεις στις μηνιαίες μας απολαβές και μεγάλων φορολογικών εισφορών.

Παράλληλα η έλλειψη προσωπικού (μία μόνο μόνιμη νοσηλεύτρια, έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου, απουσία φύλακα) καθώς και οι ελλείψεις σε φαρμακευτικό και τεχνικό εξοπλισμό καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας δυσχεραίνοντας την δουλειά των ιατρών και βάζοντας σε κίνδυνο τη υγεία των ασθενών. Μετά από συνεχείς πιέσεις από μεριάς μας προς την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς, κατορθώσαμε να μην μειωθεί ο αριθμός των εφημερευόντων ιατρών στο ΚΥ Κανδάνου και να κατοχυρωθεί εφημερεύον ιατρός και για το ΠΙ της Γαύδου παρά την αρχική πρόθεση της διοίκησης για μείωση των εφημερευόντων λόγω μείωσης των διαθέσιμων κονδυλίων, κάτι που θα καθιστούσε τουλάχιστον επισφαλή την εφημέρευση του ΚΥ.

Στη συνάντηση που είχαμε στις 9/4/2015 με τον Υπουργό Υγείας κ.Κουρουμπλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Ξανθό καθώς και τους διοικούντες της 7ης ΥΠΕ όπου γνωστοποιήσαμε τα αιτήματα μας δεν λάβαμε καμία διαβεβαίωση για την καταβολή όλων των χρωστούμενων εφημεριών πέρα από την καταβολή των εφημεριών του Δεκεμβρίου του 2014 στα τέλη του Απριλίου. Επίσης δεν τέθηκε από μεριάς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας , ούτε και υπήρξε καμία δέσμευση για την παροχή των απαραίτητων κονδυλίων που θα διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας και θα ενισχύσουν το Πρωτοβάθμιο σύστημα περίθαλψης.

Συνεπώς αποφασίσαμε την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας:

  • Την άμεση αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων δεδουλευμένων εφημεριών μέχρι και τον Μάρτιο του 2015. Σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των χρωστούμενων εφημεριών και εξομάλυνση της διαδικασίας καταβολής από εδώ και πέρα.
  • Να εγκριθούν όλες οι πραγματοποιηθείσες εφημερίες του 2015, να μην περικοπούν εφημερίες από τα προγράμματα και να επιστρέψει η ευθύνη της λειτουργίας των Κ.Υ στα νοσοκομεία • Ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
  • Επαρκή στελέχωση του ΚΥ με ανθρώπινο δυναμικό.
  • Ξεχωριστό κονδύλι για την κάλυψη του Π.Ι. της Γαύδου ώστε η χρηματοδότηση για την ιατρική κάλυψη του νησιού να είναι ανεξάρτητη από το ΚΥ Κανδάνου. Να δοθούν κίνητρα για την κάλυψη του νησιού από μόνιμο ιατρό.
  • Δημόσια και δωρεάν, υψηλής ποιότητα περίθαλψη για όλους.
  • Αναβάθμιση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΔραγασάκης: “Προηγούνται οι βασικές ανάγκες του λαού”
Επόμενο άρθροΗ χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της ορειβασίας στο Έβερεστ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ