Χανιά | Ο Santa Run “κάνει παιχνίδι” με τον “Αρίωνα”

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Εορτάζεται προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 6 πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία και περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, εξαιτίας της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας, τις δυνατότητες και τις ειδικές της ανάγκες, περιθωριοποιώντας την και στερώντας από αυτήν τη συμμετοχή στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ μέσα από ποικίλα αθλητικά προγράμματα και δράσεις επιδιώκει τη μείωση των συνεπειών της αναπηρίας, την πραγματική ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες, επιθυμώντας πάντα την προαγωγή μιας κοινωνίας που λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού, της αποδοχής και της αλληλεγγύης και θεωρώντας τη διάκριση λόγω αναπηρίας, παραβίαση της εγγενούς αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του ατόμου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας ο ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ σε συνεργασία με τους Αη Βασίληδες του Santa Run θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση στα Χανιά.
Οι αθλητές, οι προπονητές και το ΔΣ του Αθλητικού Σωματείου για Άτομα με Αναπηρίες ΑΡΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 κι ώρες 11:00-14:00 στο Κλειστό Γήπεδο της Παλιάς Ηλεκτρικής (Αν.Γογονή 48).

Ελάτε να αθληθούμε παίζοντας το παραολυμπιακό άθλημα BOCCIA και να διασκεδάσουμε με τους Αη-Βασίληδες του Santa Run!!!
Η εκδήλωση συμβάλλει στη καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος της αναπηρίας και επιπλέον αποσκοπεί με δράσεις και έργα να προτρέψει τη κοινωνία να αποδεχθεί τα άτομα με ιδιαιτερότητες και να υποδεχθεί ισάξια νέα μέλη.

Η παρουσία σας θα μας ενθαρρύνει, θα μας στηρίξει και θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

zarpanews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ