Χανιά | Ο ρόλος των διαπραγματευτών της αστυνομίας στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

χανιά-ο-ρόλος-των-διαπραγματευτών-της-532156

Αισίως έληξε η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον 43χρονο δράστη της ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ, από την ειδική ομάδα διαπραγματευτών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, που κατέφθασαν στο σημείο με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και να τραυματιστεί ο δράστης.Στο χώρο έφτασαν άμεσα η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, ομάδα διαπραγματευτών και ειδικός ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Η ομάδα διαπραγμάτευσης, μετά από πολύωρο διάλογο κατάφερε και έπεισε τον 43χρονο, να εξέλθει από το κτίριο και να παραδώσει το όπλο του.

Σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Χανίων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Δήλωση του Δημάρχου για το περιστατικόΟ Δήμαρχος Χανίων μετά το αίσιο τέλος που είχε η περιπέτεια ομηρίας των υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά με την παράδοση του δράστη, θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τον ψύχραιμο και αποτελεσματικό τρόπο που αντιμετώπισε το δύσκολο αυτό περιστατικό καθώς και για την καλή συνεργασία που οδήγησε στην καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook