Χανιά | Ο Μυλωνάκης για το κλείσιμο του πυρηνελαιουργείου στην Κίσσαμο

χανιά-ο-μυλωνάκης-για-το-κλείσιμο-του-764610

Συνεχίζεται και φέτος το σήριαλ που έχει ξεσπάσει από πέρσι στην Κίσσαμο με το πυρηνελαιουργείο και την μετακίνησή του. Για το περιστατικό τοποθετείται με ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος και πλέον επικεφαλής της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Μυλωνάκης.

Όπως ισχυρίζεται, το κλείσιμο του πυρηνελαιουργείου και η μετακίνησή του έχει εξελιχθεί σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του Θοδωρή Σταθάκη, την στιγμή που ο ίδιος «τα έλεγε» από πέρσι.

Αναλυτικά:

«Μετά τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στην «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 23 Οκτωβρίου 2017, εξέδωσα ανακοίνωση και τόνισα ότι: «Διαφωνώ κάθετα με τις μεθοδεύσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής, με το κλειστού τύπου δημοτικό συμβούλιο…» και ότι «…η θέση μας είναι γνωστή και αμετακίνητη, για μετεγκατάσταση της εν λόγω επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της ενδοχώρα, που θα πληροί τις προϋποθέσεις.»

Επίσης, προφητικά είχα πει ότι: «Μένω πάντα σταθερός στις θέσεις μου και όχι

μετακινούμενος σαν τον κ. Σταθάκη, γιατί το πρόβλημα είμαι σίγουρος οτι θα μεταφερθεί σύντομα στον δημότη και ελαιοπαραγωγό μας» και ότι «…ο δήμαρχος μας, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι «να πουλήσει» στους δημότες στις επόμενες εκλογές… ότι το πυρηνελαιουργείο δήθεν κλείνει κατόπιν ενεργειών του.»

Όπως αποδεικνύεται, αυτή η απαραίτητη επιχείρηση έφυγε οριστικά από την περιοχή μας και δεν μετεγκαταστάθηκε σε άλλη θέση εντός του δήμου, όπως όριζε το συμφέρον των ελαιοπαραγωγών μας, αλλά και των δεκάδων εργαζομένων στην επιχείρηση. Και εδώ υπάρχει μια μεγάλη αποτυχία όλων μας και κυρίως της δημοτικής αρχής, που το μόνο που την ένοιαζε ήταν να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την νομικά δεδομένη μετεγκατάσταση του πυρηνελαιουργείου και όχι να κάνει κάποια πραγματική προσπάθεια για την εξεύρεση άλλης θέσης. Όσο για τις γραφικές πρωτοβουλίες του δημάρχου, να καλεί τον κόσμο να πιέσει τον ιδιοκτήτη να αξιοποιήσει το ακίνητο, απλά επιβεβαιώνουν στους πολίτες (εντός και εκτός

Κισσάμου) ότι εδώ έχει χαθεί το μέτρο και η λογική.

Πέρυσι, έκανε κλειστό συμβούλιο και απομάκρυνε πολίτες με την αστυνομία, για να μην τον ακούσουν οι δημότες να εισηγείται την παράταση λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου. Εφέτος, που ο ιδιοκτήτης της μονάδας αγνοεί την παράταση που του δόθηκε και φεύγει από μόνος του, μετά από μια επιχειρηματική συμφωνία που έκανε, τρέχει ο δήμαρχος να πει ότι εγώ τον έδιωξα.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος της δημοτικής αρχής τελειώνει και οι αερολογίες ήταν -από την αρχή έως το τέλος- το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που έχει να επιδείξει. Στην λογική αυτή, είναι και ο «καθαρός αέρας» που δήθεν αναπνέουν οι Κισαμμίτες τώρα που έφυγε το πυρηνελαιουργείο κατόπιν ενεργειών τους.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook