Χανιά | Ο Δήμαρχος Κισσάμου καλεί σε συγκέντρωση για την αξιοποίηση του παλιού Πυρηνελαιουργείου

Η Δημοτική Αρχή, ζητά από τον ιδιοκτήτη να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του παλιού πυρηνελαιουργείου στον Κουρφαλώνα Κισάμου, ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή και το κτήριο να μην παραμένει κουφάρι. Μάλιστα καλεί τους κατοίκους σε συμμετοχή στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση:

“Πολλά έχουν γραφτεί και συντελεστεί στην λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου στον κόλπο της Κισσάμου.
Κανένας δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα και τον ρόλο που έπαιξε τα χρόνια που λειτουργούσε. Θετικές και αρνητικές απόψεις για τις θέσεις εργασίας που απασχολούσε, τα προϊόντα που εξήγαγε με την επεξεργασία της πυρήνας, την μόλυνση του περιβάλλοντος, την υποβάθμιση του κόλπου γενικότερα και πολλές άλλες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από ένα χρονικό σημείο και μετά έπρεπε να είχε σταματήσει η λειτουργία του και ο χώρος αυτός, όπως και όλο το παραλιακό μέτωπο του κόλπου της Κισσάμου, να είχε μπει στην αναπτυξιακή τροχιά του τουρισμού.
Δυστυχώς δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε από αυτούς που είχαν την ευθύνη και χρέος να το πράξουν, ιδιαίτερα στο χρονικό σημείο που χρειαζόταν και υπήρχαν και όλες οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί αυτό.
Όχι μόνο δεν το έπραξαν, αντιθέτως έδιναν χώρο και χρόνο ώστε να μην φύγει πότε από το σημείο αυτό, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νόμου το 2014 (περί χρήσης Γης εντός οικισμού).

Εμείς αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει θέληση, όραμα για την περιοχή μας και προπαντός συνεχής αγώνας δίχως οπισθοχωρήσεις έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΝΑΙ… σταματήσαμε την λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου με τις σωστές κινήσεις, στον σωστό χρόνο ασκώντας όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ενώπιον των δικαστηρίων σε Χανιά και Αθήνα.

ΝΑΙ… δίνουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσει η αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας και το μέλλον του.
Αυτό ζητάμε από τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου χώρου, γνώστη του αντικειμένου του τριτογενή τομέα και καταξιωμένο Επιχειρηματία.
Θεωρούμε αναγκαία την αξιοποίηση του εν’ λόγω χώρου και όχι να μείνει ένα “κουφάρι” να θυμίζει το παρελθόν.

Η Κίσσαμος έχει προοπτική. Προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Αξίζει να γίνουν επενδύσεις που θα αποφέρουν οφέλη σε αυτούς που θα επενδύσουν αλλά και στον τόπο μας, με θέσεις εργασίας και οικονομική ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής.
Σας καλούμε αύριο, Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2018, στις 10:00 π.μ. έξω από τον χώρο του Πυρηνελαιουργείου στον Κορφαλώνα Κισσάμου, να δώσουμε το μήνυμα ότι η Κίσσαμος αναπνέει Χειμωνιάτικο καθαρό αέρα και προσμένει ένα καλύτερο αύριο.”

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ