Χανιά | Ξεκινούν οι παρεμβάσεις για την διάβρωση στο βόρειο μέτωπο

Συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το πρωί, με τον Διευθυντή Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Δρ Βασίλη Καψιμάλη, το Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, τη Γεωλόγο και Δρ Πολιτικών Μηχανικών, κα Κάτια Παυλάκη, τη Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κα Ελένη Δοξάκη, τον Προϊστάμενο Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων, κ. Στέλιο Κουρτάκη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Χανίων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση μεθόδων υλοποίησης των αποτελεσμάτων της «Μελέτης Διάβρωσης και Προστασίας των Ακτών του Κόλπου Χανίων», η οποία ανατέθηκε στο ΕΛΚΕΘΕ το 2013, και παραδόθηκε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χανίων το 2016. Τμήματα της μελέτης αυτής είχε εκπονήσει ο αείμνηστος Παύλος Παυλάκης, Δρ Πολιτικός Μηχανικός.

Η υλοποίηση των αποτελεσμάτων της μελέτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος 2018, με στόχο να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των διαβρωμένων ακτών στις περιοχές από το Κολυμπάρι έως τα Χανιά, και σε πρώτη φάση από τον Πλατανιά έως το Κάτω Σταλό, με ήπιες μορφές παρέμβασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟικογενειακή τραγωδία στο Περιστέρι: Σκότωσε με μαχαίρι τον γιο του
Επόμενο άρθροΒρήκαν μούμια 1000 ετών που φορούσε… Adidas!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ