Χανιά | Ξεκατινιάσματα και «παραιτήσεις» στο δημοτικό συμβούλιο | Photos + Video

χανιά-ξεκατινιάσματα-και-παραιτήσε-543848

Πρωτάκουστοι διάλογοι μεταξύ Βάμβουκα και Φραγκάκη – Κεμεσίδη: «Να ξεκαθαρίσετε με ποιους είστε»

Από αλλεπάλληλες αντιπαραθέσεις και αλληλοεπιθέσεις σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο χαρακτηρίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Τους τόνους ανέβασε από το ξεκίνημα κιόλας η κα Νάνσυ Αγγελάκη που στην τοποθέτησή της, παρουσίασε μια σειρά ζητημάτων όπως οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών για τον νέο κανονισμό κοινόχρηστων χώρων, η αντιπαράθεση για την πρόταση του «Κυττάρου» και η λαϊκή της Τετάρτης, καλώντας τον Δήμαρχο να παραιτηθεί αφού δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Την ώρα που ο κ. Βάμβουκας απαντούσε ότι αυτού του είδους η επίθεση είναι «ντροπή» κάποιο -εκτός μικροφώνου- σχόλιο του Μανώλη Φραγκάκη προς τον διπλανό του στο έδρανο, Μανώλη Κεμεσίδη, τον έκανε να διακόψει και απευθυνόμενος στον πρώην αντιδήμαρχο να πει «Επιτέλους κύριε Φραγκάκη, πρέπει να ξεκαθαρίσετε με ποιον είστε».  «Έγω ξέρω με ποιον είμαι, εσύ με ποιον είσαι» απάντησε ο Φραγκάκης συνεχίζοντας «ντροπή σου, έχεις εδώ μέσα τον Βλαχάκη να κάνει κουμάντο». Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο κ. Κεμεσίδης που -εκτός μικροφώνου- καλούσε τον Δήμαρχο να σταματήσει. «Κι εσείς κύριε Κεμεσίδη πρέπει ν’ αποφασίσετε με ποιον είστε» απάντησε ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Οι δημόσιοι άνδρες πρέπει να πολιτεύονται υπεύθυνα».

Μυλωνάκη για Βλαχάκη: «Μαζέψτε τον πριν είναι αργά»

Άφωνο άφησε το Σώμα και η τοποθέτηση της κυρίας Μυλωνάκη η οποία, αναφερόμενη στην κινητοποίηση των καταστηματαρχών κατά του νέου κανονισμού, κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βλαχάκη για «καθεστωτική νοοτροπία». Η έκφραση προκάλεσε την παρέμβαση του Δημάρχου, ο οποίος της γύρισε πίσω τον χαρακτηρισμό σχολιάζοντας πως ο κανονισμός έχει εγκριθεί από ευρύτατη πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και την κάλεσε να μην παίζει το παιχνίδι της στοχοποίησης κάποιων προσώπων που υποκινούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Στην απάντησή της, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, καλώντας τον Δήμαρχο «να μαζέψετε τον αντιδήμαρχο πριν είναι αργά!».

«Μας απειλείτε κύρια Μυλωνάκη; Θα μας δείρετε; Για ποιο πράγμα, για την εφαρμογή του νόμου;» παρενέβη ο κ. Βλαχάκης.

«Έσβησαν» πρόστιμα 90.000 ευρώ

Ο ίδιος, στην τοποθέτησή του διεμήνυσε πως ο νέος κανονισμός θα εφαρμοστεί και υπέδειξε ως υπεύθυνες για την ανομία στο θέμα των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, τις δύο παρατάξεις που έχουν διοικήσει τον Δήμο.

Μάλιστα, κατονόμασε προσωπικά τον πρώην αντιδήμαρχο Κώστα Πρωτοπαπαδάκη ότι ως πρόεδρος της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών είχε «σβήσει» πρόστιμα ύψους 90.000 ευρώ, τα οποία είχαν βεβαιωθεί σε επιχειρηματίες για παραβάσεις σε σχέση με την κατάληψη δημόσιου χώρου.

Ένα μέτωπο με χρώμα

«Ακόμα και απειλές ακούστηκαν εδώ μέσα, από ένα μέτωπο του οποίου δεν θέλω να πω το «χρώμα» τόνισε ο κ. Βάμβουκας στην τοποθέτησή του ενώ συνέχισε λέγοντας πως και οι δύο παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη έχουν ευθύνες για το θέμα. Τέλος, δήλωσε πως ο κανονισμός θα εφαρμοστεί, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες βελτιώσεις σε επιμέρους θέματα, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η λογική του.

Ξανά ένταση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Νωρίτερα, η ταφή του πρώην πρωθυπουργού στα Χανιά, είχε γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ συμβούλων καθώς ο Σεραφείμ Ρίζος ζήτησε να μάθει εάν ο Δήμος έχει ευθύνη για τις καταγγελίες σε σχέση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις καταγγελίες κατοίκων της Χαλέπας. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Κουκλάκη και ακολούθησε μεταξύ τους ένταση που έληξε με την παρέμβαση του Προέδρου.

Τέλος, η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Νίκου Βλαζάκη, ο οποίος πριν φύγει εξέφρασε την απόφασή του να παραιτηθεί την Τρίτη από την θέση του αντιδημάρχου (ΕΔΩ).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook