Χανιά | Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στην Πατριαρχική Σχολή Κρήτης (Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Χανίων) άρχισαν ήδη και θα συνεχιστούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και Γυμνάσια είναι δημόσια σχολεία, ισότιμα με τα αντίστοιχα γενικά σχολεία και λειτουργούν σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι απόφοιτοί μας συμμετέχουν κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με επιπλέον ποσοστό 10% για εισαγωγή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες στις οποίες λειτουργούν τα εξής τμήματα: τμήμα Ιερατικών Σπουδών, τμήμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής.

Στη συνέχεια μπορούν να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας σε συγκεκριμένες θέσεις των Ιερών Μητροπόλεων, σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα και γενικότερα στο χώρο της εκκλησιαστικής διακονίας.

Το σχολείο μας δέχεται μαθητές και μαθήτριες από όλη την Κρήτη και βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο, μια καταπράσινη περιοχή των Χανίων. Διαθέτει υπερσύγχρονο οικοτροφείο για δωρεάν άνετη και υγιεινή διαμονή και διατροφή όσων μαθητών το επιθυμούν, αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας, Πληροφορικής με συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, βιβλιοθήκη με χιλιάδες τόμους βιβλίων και πλούσιο εποπτικό υλικό ώστε τα μαθήματα να γίνονται με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Για όλο το καλοκαίρι, το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη πρωί από 9.00΄ έως 1.00΄, ενώ ως τέλος Ιουνίου θα είναι ανοικτό καθημερινά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2821044475, 6977916412 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
Ιστοσελίδα του Σχολείου : http://lyk-chanion.chan.sch.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ