Χανιά | «Ξεδίψασε» η Διοίκηση του ΒΙΟΠΑ: «Σβήνονται» χρέη 37.000 ευρώ στον Δήμο

χανιά-ξεδίψασε-η-διοίκηση-του-βιοπα-138677

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην διαγραφή του χρέους της διοίκησης της ΒΙΟΠΑ Α.Ε., ύψους 37.000 ευρώ προς τον πρώην δήμο Σούδας και νυν δήμο Χανίων, για χρήση ύδατος, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, στην χθεσινή, τελευταία πριν τις εκλογές, συνεδρίασή του.

Το χρέος, προβλέπεται να μετακυλίσει από την εταιρεία στους επιχειρηματίες και τελικούς χρήστες του νερού, από τους οποίους ο Δήμος θα επιδιώξει να εισπράξει τα χρέη.

Το θέμα τέθηκε προ της ημερησίας διάταξης (σ.σ. των 117 θεμάτων) και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κ.κ. Κεμεσίδη, Κυνηγού, Παπαντωνάκη και Φραγκάκη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, στην εισήγησή του, ανέφερε ότι η ΒΙΟ.ΠΑ. Α.Ε., δηλαδή η εταιρεία που έχει την διαχείριση στο Βιοτεχνικό Πάρκο στη Σούδα, «δεν μπορούσε να συγκεντρώσει το ποσό αυτό με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της από τους χρήστες του νερού εγκατεστημένους στο ΒΙΟΠΑ και ως εκ τούτου απευθύνθηκε στο δήμο Χανίων για να βρεθεί μια διαδικασία είσπραξής τους».

Όπως εξήγησε, η διοίκηση της εταιρείας, έχει δώσει στο Δήμο μία λίστα με το χρωστούμενο ποσό ανά επιχείρηση την οποία θα βεβαιώσει ο Δήμος και θα τα εισπράξει στο μέλλον. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η είσπραξη των ποσών από τους τελικούς χρήστες θα είναι πιο εύκολη για τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς θα δεσμευτούν τα ΑΦΜ τους.

Η ΔΕΥΑΧ

Από την σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων και μετά, η ΔΕΥΑΧ είναι υπεύθυνη για την είσπραξη των λογαριασμών του νερού.

Σήμερα το πρωί, στις 11:00, μεταξύ της ΔΕΥΑΧ και του προέδρου της ΒΙΟ.ΠΑ. Α.Ε, κ. Ιωάννη Βλαβογιλάκη, θα υπογραφεί σύμβαση «Παραχώρησης Χρήσης Δικτύων και Εγκαταστάσεων Βιοτεχνικού Πάρκου Χανίων.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook