Χανιά | Ξήλωσαν το δίκτυο χαλκού από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Καμπάνι

χανιά-ξήλωσαν-το-δίκτυο-χαλκού-από-το-68001

solines xalkouΣτην κλοπή σωληνώσεων χαλκού από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ακρωτηρίου στο Καμπάνι προχώρησαν άγνωστοι, προσθέτοντας άλλη μία περίπτωση καταστροφής αθλητικών χώρων.

Από τη μεριά του ο Δήμος Χανίων, που διαχειρίζεται και το κλειστό στο Καμπάνι, δηλώνει αδυναμία να προστατεύσει τους χώρους αυτούς, αφού δεν του επιτρέπεται καμία πρόσληψη προσωπικού.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Τρίτης,  όταν στον χώρο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Λιονάκης και ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ν. Μαθιουδάκης. Χθες συνεργεία του Δήμου Χανίων έκαναν μία καταγραφή της ζημιάς που υπολογίζεται σε 3.500 ευρώ χωρίς τα εργατικά για να αποκατασταθεί, ενώ οι κλέφτες του χαλκού δεν θα κερδίσουν πάνω από 500 ευρώ. Αυτή τη στιγμή το γυμναστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, η αφαίρεση των σωλήνων δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει το καλοριφέρ. Οι άγνωστοι επίσης αναζήτησαν αντικείμενα αξίας στις ντουλάπες του κλειστού, χωρίς όμως να αναφερθεί το παραμικρό.

«Για τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει φύλακας γιατί δεν έχουμε καμία δυνατότητα να πάρουμε υπάλληλο μέχρι το 2016. Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε προσωπικό για κάθε αθλητικό κέντρο. Αυτή τη στιγμή μόνο ο Κλαδισός και η παλιά Ηλεκτρική έχουν υπαλλήλους. Η νομοθεσία απαγορεύει να πάρει προσωπικό ο Δήμος μέχρι το 2016. Πήραμε 5μηνήτες συμβασιούχους και τους πήγαμε στα αθλητικά κέντρα και για το διάστημα που παρέμειναν υπήρχε καθαριότητα και ασφάλεια, όμως, έληξαν οι συμβάσεις και έφυγαν όλοι», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τον αθλητισμό, κ. Δημήτρης Λειψάκης.

Ο κ. Λειψάκης επεσήμανε πως για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία των χώρων ο Δήμος έκανε μία συμφωνία «με τους Συλλόγους που χρησιμοποιούν τους χώρους. Δεν ζητάμε χρήματα για την ενοικίασή τους, αλλά μόλις 0,10 λεπτά την ώρα. Δηλαδή την εβδομάδα 40 λεπτά με σκοπό οι άνθρωποι αυτοί να παραμένουν εκεί στον χώρο του γηπέδου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε να υπάρχει φύλακας, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο».

Από τη μεριά του ο κ. Νίκος Μαθιουδάκης, προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, τονίζει πως οι δράστες «αφαίρεσαν μία ποσότητα χαλκού διαμέτρου 35 – 40 χιλιοστών. Ο χαλκός δεν πετιέται σε αυτές τις ποσότητες. Η Αστυνομία, αν πάει στον οποιοδήποτε παλιατζή και βρει χαλκό με διάμετρο 35 – 40 χιλιοστά, τότε θα πρέπει να εξετάσει από πού τα βρήκε και ποιος του τα πούλησε. Πρέπει να υπάρχει μία διαδικασία από την Αστυνομία, ώστε να ενημερώσει τους παλιατζήδες ότι δεν θα πρέπει να δέχονται τέτοια προϊόντα ή να ενημερώνουν την Αστυνομία, όταν τους πουλάνε το υλικό αυτό».

Πηγή : Χανιώτικα νέα

One thought on “Χανιά | Ξήλωσαν το δίκτυο χαλκού από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Καμπάνι

  1. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ? ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ? ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΒΓΑΛ ΕΧΕΙ 2 ΓΑΛΑΤΑ .ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook