Χανιά | Νέος βρεφονηπιακός σταθμός σε κτήριο – κόσμημα στα Δικαστήρια | Photos

χανιά-νέος-βρεφονηπιακός-σταθμός-σε-κ-526951

Ένα σημαντικό ακίνητο 600 τμ στην οδό Ηρών Πολυτεχνείου 51, στα Δικαστήρια αποφάσισε να δωρίσει στον Δήμο Χανίων η Πολιτική Λέσχη Χανίων που μετά από 86 χρόνια, διακόπτει τη λειτουργία της. Πρόκειται για το ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου που βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpanews.gr όπως επίσης και τον κήπο.

Ο Δήμος Χανίων το απόγευμα της Τρίτης, διοργάνωσε μία ειδική τελετή στον χώρο του κτηρίου, για να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και τα μέλη της Λέσχης Χανίων που προχώρησαν στη δωρεά. Για μία «ορθή και γενναιόδωρη πράξη» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας και εξήγησε πως στόχος του Δήμου είναι να διαμορφωθεί εκεί  ένας βρεφονηπιακός σταθμός που θα μπορεί να λειτουργήσει το έτος 2018-2019. «Ένα ακίνητο αυτής της αξίας και αυτού του μεγέθους είναι ένας πολύτιμος χώρος και απολύτως κατάλληλος για αυτήν την δραστηριότητα και μάλιστα στην περιοχή των Δικαστηρίων που πάσχει σε τέτοιες δομές» ανέφερε ο κ. Βάμβουκας και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο και όλα τα μέλη της Λέσχης.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος Γιάννης Φραγκάκης, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο και την κοινωνική προσφορά της Λέσχης από την ίδρυσή της το 1931 έως και σήμερα. «Όλα αυτά τα χρόνια η Λέσχη, έκανε μεγάλο έργο. Βοήθησε οικογένειες, σπούδασε παιδιά, πλήρωσε ιατρικά έξοδα, προίκισε κορασίδες» είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στο πως τα χρόνια της κρίσης άλλαξαν τα πράγματα και την οδηγούν στη διακοπή της λειτουργίας του.

«Αποφασίσαμε να γυρίσουμε το κτήριο στους πολίτες των Χανίων» προσέθεσε και εξήγησε ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Λέσχης θα δωριστούν. Ο εξοπλισμός θα διατεθεί στο γηροκομείο Χανίων, θα δοθούν υποτροφίες των 5.000 ευρώ στους πρώτους εισαχθέντες κάθε σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στην Ιερά Μητρόπολη.

zarpanews.gr

 

3 thoughts on “Χανιά | Νέος βρεφονηπιακός σταθμός σε κτήριο – κόσμημα στα Δικαστήρια | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook