Χανιά | Νέοι βανδαλισμοί στο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής: Ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα Αλβανικών | Photos+Video

Με “παρατράγουδα” ξεκίνησαν και πάλι τα μαθήματα Αλβανικών, για την εκμάθηση στα παιδιά της αλβανικής κοινότητας των Χανίων της μητρικής τους γλώσσας.

Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει από την διακοπή των μαθημάτων στο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής και τις “φωνές” της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, τα μαθήματα ξαναξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής στον ίδιο χώρο.

Ωστόσο, το πρωί της ίδιας μέρας στο σχολικό χώρο πετάχτηκαν λάδια αυτοκινήτων, ενώ προκλήθηκαν και δολιοφθορές σε πόρτες και κλειδαριές του σχολείου, όπως απεικονίζεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr

Ο πρόεδρος της Β’θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων Αντώνης Βαρδάκης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, σχολίασε το περιστατικό και δήλωσε ότι “τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα” και τόνισε ότι “τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά καθώς τα παιδιά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα”:

Το περιστατικό δολιοφθοράς παρόλαυτά δεν εμπόδισε την επανέναρξη των μαθημάτων για περίπου 45 παιδιά αλβανικής καταγωγής, κάτι που έφερε την ικανοποίηση της κοινότητας των Αλβανών στα Χανιά:

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου τόσο της αλβανικής κοινότητας, αλλά και τοπικών σωματείων όπως η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιρατσιστικά σωματεία. 

Ο Δήμαρχος Χανίων δήλωσε ότι στηρίζεται από σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο το δικαίωμα να γίνονται μαθήματα της γλώσσας καταγωγής των αλλοεθνών συμπολιτών μας και αυτό θα συνεχιστεί, ενώ η βουλευτής του Νομού Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη τόνισε ότι τα παιδιά έχουν αναφέρετο δικαίωμα που εμείς σαν Έλληνες το έχουμε διεκδικήσει για όλες τις χώρες και στα Χανιά γίνονται τέτοια μαθήματα για διάφορες γλώσσες.

zarpanews.gr

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Το περιστατικό, ευτυχώς, δεν εμπόδισε για πολύ την επανέναρξη των μαθημάτων. Ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή, δήλωσε: «τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» και τόνισε ότι «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά καθώς τα παιδιά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα», όπως αναφέρει το zarpanews. […]

  2. […] Το περιστατικό, ευτυχώς, δεν εμπόδισε για πολύ την επανέναρξη των μαθημάτων. Ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Χανίων, Αντώνης Βαρδάκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή, δήλωσε: «τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» και τόνισε ότι «τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά καθώς τα παιδιά έχουν κάθε έννομο δικαίωμα», όπως αναφέρει το zarpanews. […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ