Χανιά | Με υπογραφή Σταθάκη 5 εκατ. ευρώ για τη Δημοτική Αγορά | Το Σεπτέμβριο ξεκινούν τα έργα

χανιά-με-υπογραφή-σταθάκη-5-εκατ-ευρώ-γ-244252

stathakis vamvoukas arnaoutakisΈνα έργο που το είχε ανάγκη η πόλη των Χανίων και το οποίο αφορά το σήμα κατατεθέν της πόλης, την Δημοτική Αγορά μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

dimotiki_agora_chania_mesaΌπως έγινε γνωστό το απόγευμα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στο δημαρχείο Χανίων μεταξύ του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη,  του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου  Αρναουτάκη και του δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα ξεκινούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι εργασίες ανάπλασης στην Δημοτική Αγορά.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 5 εκατ, ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης έγινε προσπάθεια το έργο που αποτελούσε μια πρώτη  προτεραιότητα του δημάρχου Χανίων, να προσαρμοστεί στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και σημείωσε πως γίνεται πραγματικότητα μετά από μια σειρά συναντήσεων  τόσο με την δημοτική αρχή όσο και με τον Περιφεειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είπε ότι είναι μέρα χαράς για την πόλη.

Η αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς ενός κτιρίου που όπως είναι γνωστό αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα βρίσκει το δρόμο του.

Ο δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τόσο τον κ. Σταθάκη όσο και τον κ. Αρναουτάκη για την ανταπόκριση τους στο συγκεκριμένο αίτημα, και σημείωσε ότι εγκρίθηκαν τα πέντε πρώτα εκατομμύρια για το έργο κάτι που σημαίνει πως μπορούμε άμεσα να δημοπρατήσουμε και μόλις παρέρλει η καλοκαιρινή περίοδος να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο κ. Βάμβουκας είπε πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το επάνω μέρος της αγοράς και τα χρήματα που θα περισσέψουν θα διατεθούν για τις άλλες ανάγκες του κτιρίου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης είπε πως όταν υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ο κ. Αρναουτάκης είπε επίσης πως αυτήν την εβδομάδα θα δοθεί από την περιφέρεια η διάθεση έγκρισης για να ξεκινήσουν οι δημοπρατήσεις, Στόχος του δήμου και της περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση του έργου.

Να σημειώσουμε πως οι εργασίες για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς θα γίνουν με βάση την σχετική μελέτη που είχε πραγματοποιηθεί επί δημαρχίας Κυριάκου Βιρβιδάκη και σύμφωνα με την οποία η συνολική ανάπλαση αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς απαιτούσε το ποσό των 12 – 15 εκατ. ευρώ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook