Χανιά | Με το σχολείο μου στη βιβλιοθήκη

χανιά-με-το-σχολείο-μου-στη-βιβλιοθήκη-127251

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τους Διευθυντές των  Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας  Σούδας, πραγματοποιεί κάθε Παρασκευή  το πρόγραμμα «Με το Σχολείο μου στη Βιβλιοθήκη» στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη της  Σούδας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το χώρο , τις υπηρεσίες , τα προγράμματα που προσφέρει η Παιδική Βιβλιοθήκη της περιοχής τους και συγχρόνως να συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας, παιχνιδιού, κατασκευών, περνώντας  όμορφα και δημιουργικά…

Συγκεκριμένα :

•Την Παρασκευή,  24 Ιανουαρίου 2014, 25 μαθητές της Β΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας, επισκέφθηκαν το χώρο της  Παιδικής Βιβλιοθήκης, διάβασαν το παραμύθι, » Έλμερ, ο χρωματιστός ελέφαντας», δημιουργώντας τον δικό τους παρδαλό ελέφαντα και ανακαλύπτοντας ότι,  η διαφορετικότητά μας, δεν μας εμποδίζει να γίνουμε αποδεχτοί και  αγαπητοί  στους άλλους.

•Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, 30 μαθητές της  Α’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας , άκουσαν το παραμύθι »Η Μυγδαλιά και το Φεγγάρι» της Δήμητρας Ψυχογιού, και  δημιούργησαν πολύχρωμες κάρτες με ανθισμένες αμυγδαλιές!

•Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, υποδέχτηκε με χαρά τους μικρούς μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σούδας και με τη βοήθεια της γαντόκουκλας-βατραχάκι ξεκίνησε η αφήγηση του παραμυθιού »Στης καμηλοπάρδαλης τη μύτη…»,της Μαριανίνας Κριεζή. Τα παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον την ιστοριούλα και επαναλάμβαναν και εκείνα με τη σειρά τους τα στιχάκια που είχαν μάθει απ΄ έξω και χρησιμοποιώντας τους ήρωες-κούκλες του παραμυθιού, δραματοποίησαν το παραμύθι, σκορπώντας γέλιο στη βιβλιοθήκη!

•Συνεχίζοντας το όμορφο και δημιουργικό ταξίδι  στο χώρο του παραμυθιού, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγροκηπίου, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τη δυνατότητα δανεισμού της βιβλιοθήκης, διατύπωσαν τις απορίες τους και φυλλομέτρησαν αρκετά βιβλία που τους κέντρισαν το ενδιαφέρον. Άκουσαν την αφήγηση της ιστορίας » Ο ωραίος Δαρείος» της Σοφίας Ζαραμπούκα, που αναφέρεται στη σωστή διατροφή. Έπειτα, χωρίστηκαν σε δύο ομαδούλες, όπου η κάθε μία δημιούργησε τη δική της πυραμίδα-διατροφής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook