Χανιά | Με αυξημένη συμμετοχή η εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΠΑΛ Κισσάμου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου διοργάνωσε, την Τετάρτη 9 Μαΐου , στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ-ΓΕΛ Κισάμου εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» .

Σκοπός της δράσης ήταν Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Η προσέλευση των μαθητών που είχαν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία , δημιουργώντας ουρά έξω από το χώρο αιμοδοσίας , αναγκάζοντας τους εκπαιδευτικούς που συντόνιζαν τη δράση να κρατήσουν λίστα προτεραιότητας, αλλά και το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Χανίων να ενημερώσουν ότι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλα τα άτομα.

Στην αιμοδοσία που συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί από τα 2 συστεγαζόμενα σχολεία καθώς και εθελοντές αιμοδότες της περιοχής της Κισάμου, συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος ενώ πάρθηκαν και 41 δείγματα αιμοποιητικών κυττάρων από εθελοντές, κυρίως μαθητές, δότες μυελού των οστών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου :

  • ευχαριστεί θερμά όλα τα άτομα που προσήλθαν με προθυμία και ζήλο στην εθελοντική αιμοδοσία ,
  • απευθύνει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές της Κισάμου που συμμετείχαν στηνεθελοντική αιμοδοσία αλλά και στους μαθητές που είτε δεν πρόλαβαν είτε δεν τους επετράπη για διάφορους λόγους να δώσουν αίμα. Για όλους αυτούς τους μαθητές ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής.

Γιατί εμείς οι «δάσκαλοι» ΠΡΕΠΕΙ να ετοιμάσουμε τους αυριανούς αλληλέγγυους πολίτες

Γιατί ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι μόνο η γνώση…

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ