Χανιά | Κοπή κότινου από τη Μνημειακή Ελιά Βουβών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Με μια σεμνή  τελετή,  έγινε την Παρασκευή 22 Ιουλίου  η κοπή κότινου από τη Μνημειακή  Ελιά των Βουβών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

kotinos elia 3
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά  σε συνεργασία με την Τ.Κ Βουβών , παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Μαλανδρακης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Σημαντηράκης Παναγιώτης , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου,  ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ο πρώην δήμαρχος Κολυμβαρίου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος κατοίκων αλλά και επισκεπτών που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον  όλο το τελετουργικό.

kotinos elia 4Η εκδήλωση περιελάμβανε την τελετή κοπής κότινου, σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό, από τον χορευτικό, αθλητικό Σύλλογο «Πελασγοί» , ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας, της διοργανώτριας χώρας Βραζιλίας καθώς και  του Ολυμπιακού Ύμνου.

kotinos elia 5Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης τόνισε: «….πέρα από τον συμβολισμό που αναδεικνύεται από τη σημερινή τελετή, στέλνουμε ένα μήνυμα ειρήνης από εδώ, τις Βούβες του Δήμου Πλατανιά, σε όλον τον κόσμο, με το ιερό αυτό σύμβολο της ελιάς που θα κρατούν οι Έλληνες αθλητές μας , συνοδεύοντας την ελληνική σημαία , όταν θα  εισέρχονται, τιμητικά, ως πρώτη εθνική αποστολή στο Στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων. Μήνυμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές έντονα ταραγμένες εποχές.» Παράλληλα επισήμανε ότι  «η συμμέτοχη  του Δήμου Πλατανιά σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη συνεχόμενη φορά  με αυτόν τον συμβολικό τρόπο αποτελεί μια ευκαιρία προβολής του πολιτισμού μας και του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.»

kotinos elia 6Στη συνέχεια ο κ  Μαλανδράκης  διάβασε  τον χαιρετισμό που απέστειλε  με επιστολή του ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα κ.Εdgart Antonio Casciano,στην  οποία εκφράζει τη χαρά του  για τη σημερινή εκδήλωση και  προσκαλεί  κάθε Έλληνα να μεταβεί στη Βραζιλία για να του ανταποδοθεί η ζεστή φιλοξενία που ένιωσαν και οι βραζιλιανοί αθλητές στους αξέχαστους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Εξέφρασε  επίσης κάθε ευχή για επιτυχία στους Έλληνες αθλητές.

kotinos elia 1 kotinos elia 2Ο Δήμαρχος Πλατανιά παρέλαβε στη συνέχεια τον κότινο, τον οποίο θα παραδώσει την Πέμπτη 28 Ιουλίου στον Αρχηγό της Ελληνικής Ολυμπιακής  Αποστολής κ. Κούβελο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατά την αναχώρηση των Ελλήνων αθλητών για το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΈλληνας νεκρός στην επίθεση στο Μόναχο | Σκοτώθηκε για να σώσει την αδελφή του
Επόμενο άρθροΈλληνας ανάμεσα στα θύματα του Μονάχου;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ