Χανιά | Κομφούκιος… για αρχάριους στο Πνευματικό Κέντρο! Photos

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των Χανιωτών στα μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας που παραδίδει η ιστορικός και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Ευθυμίου αυτήν την περίοδο, στο Πνευματικό Κέντρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, το κοινό που κατέκλυσε των χώρο, είχε την ευκαιρία να μάθει για την ιστορία της Κίνας, τον λαό, να διδαχτεί την φιλοσοφία του Κουμφούκιου αλλά και τις βασικές Αρχές του Βουδισμού και του Ινδουισμού.

Τα μαθήματα συνεχίζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για όλον τον Φεβρουάριο και είναι δωρεάν για το κοινό.20170204_18290120170204_183036Η Μαρία Ευθυμίου 

Η ομιλήτρια, γεννήθηκε στην Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες. Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ. Κατέχει τον τίτλο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.

Xρημάτισε Διευθύντρια του Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί τρία βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί περί τα εξήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της -περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά- στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό Τύπο.

Κατά την τελευταία δεκαετία, διδάσκει στο ευρύ κοινό -δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση- σε ολόκληρη την Αττική και την Ελλάδα, κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Τα μαθήματα αυτά παρακολούθησαν μέχρι τώρα, συνολικά, περί τα 50.000 άτομα. Κατά το έτος 2013, τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού».20170204_182921 zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕύκολη πρόκριση για τους εφήβους του ΝΟΧ
Επόμενο άρθροΗ αγαπημένη μας Barbie…θηλάζει! | Photos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ