Χανιά | «Κολλάει» στον Ναύσταθμο ο νέος δρόμος του Αεροδρομίου

χανιά-κολλάει-στον-ναύσταθμο-ο-νέος-507773

Πίσω στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων γύρισε η μελέτη του νέου δρόμου που θα συνδέει την εθνική οδό με το Αεροδρόμιο Χανίων, καθώς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αρνείται να δεχτεί την προτεινόμενη χάραξη λόγω του ότι μία έκταση περίπου 50τμ του δρόμου, εφάπτεται με την περίφραξη του Ναυστάθμου Σούδας.

20170310_102430_resizedΑυτά έκανε γνωστά την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την νέα διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ – τδΚ, γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόθεσή του να συναντήσει τον Υπουργό Άμυνας για το θέμα.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεγάλα έργα του νομού, σχεδιαζόμενα ή υπό κατασκευή.

20170310_102512_resizedΒόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

Για την προγραμματική σύμβαση για τον ΒΟΑΚ μεταξύ ΟΑΚ και Υπουργείου Υποδομών, ο κ. Βουλγαράκης επανέλαβε το αίτημα τον κατοίκων και φορέων της Δυτικής Κρήτης, για εθνική οδό με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, η οποία να ξεκινά από το Καστέλι και όχι από τα Χανιά, όπως προτείνεται.

Ακόμη, ζήτησε την συνδρομή του ΤΕΕ για μια σειρά οδικών έργων, όπως ο Περιφερειακός Δρόμος των Χανίων (Σούδα – Βαμβακόπουλο) και το κομμάτι από Πλάτανο έως Σφηνάρι αλλά και έργων για την διαχείριση του νερού στο νομό, όπως η κατασκευή του φράγματος Ταυρωνίτη.

Δασικοί Χάρτες

Από τη μεριά του ΤΕΕ, ο νέος πρόεδρος Σπύρος Σοφιανός έβαλε το θέμα των δασικών χαρτών που προωθεί η Κυβέρνηση: «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει και δεν εναντιωνόμαστε σε αυτό. Όμως προχωράει μία γρήγορη διαδικασία. Καταλαβαίνουμε πως ήταν μια μνημονιακή υποχρέωση που υπογράψαμε το 2012 να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017 αλλά δεν γίνεται αυτό τώρα να το πληρώσει ο πολίτης» τόνισε, εκτιμώντας πως αν το το Υπουργείο δεν δει τα επιμέρους θέματα πιο προσεκτικά, σε  μεμονωμένη κλιμακα, θα δημιουργηθούν πρόβλημα σε όλο τον νομό Χανίων και πολύς κόσμος θα μπει σε μία διαδικασία αντιρρήσεων, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook