Χανιά | «Καψόνια» από το Ληξιαρχείο για τα παιδιά μεταναστών χωρίς χαρτιά

χανιά-καψόνια-από-το-ληξιαρχείο-για-450496

Σε μία ανεξήγητη ταλαιπωρία υποβάλει το Ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Ελ. Βενιζέλου στις Μουρνιές τόσο τις μητέρες που γεννούν στο Νοσοκομείο και δεν έχουν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, όσο και τους γιατρούς και το προσωπικό του ιδρύματος.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μηνάς Βουλγαρίδης από την παράταξη Σαρρή, εδώ και μερικούς μήνες η υπάλληλος του Ληξιαρχείου, για να προχωρήσει σε έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης, ζητά να είναι παρών είτε ο μαιευτήρας, ή η μαία που παρέστησαν στον τοκετό, μαζί με τον πατέρα του παιδιού, στις περιπτώσεις που η μητέρα δεν έχει τα νόμιμα έγγραφα. Αυτή η διαδικασία, όπως προσέθεσε, μέχρι πρότινος γινόταν με μια απλή βεβαίωση.

Ο κ. Βουλγαρίδης και ως Διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε από τον Δήμαρχο εξηγήσεις για αυτό το φαινόμενο, σχολιάζοντας πως οι απαντήσεις που δίνονται από την υπάλληλο, δεν είναι επαρκείς. «Παρών» στη συνεδρίαση ήταν ο Ληξίαρχος Χανίων, ο οποίος εξήγησε ότι αυτό ορίζεται από το θεσμικό πλαίσιο, παραπέμποντας στον ν. 4144/13.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη διάταξη δεν βρέθηκε και το θέμα έμεινε «στον αέρα» με τον κ. Βουλγαρίδη να ζητά τουλάχιστον να στέλνετε η συκγκεκριμένη υπάλληλος κάποιες φορές την εβδομάδα στο Νοσοκομείο για λίγες ώρες, ώστε να γίνονται εκεί οι δηλώσεις, παρουσία των γιατρών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook