Χανιά | Κατάληψη για τους πρόσφυγες στα Λύκεια Ακρωτηρίου και Σούδας | Photos

χανιά-κατάληψη-για-τους-πρόσφυγες-στα-451556
?

Με «λουκέτο στα λουκέτα τους» απαντούν οι μαθητικές κοινότητες των Γενικών Λυκείων Ακρωτηρίου και Σούδας σε όσους δεν θέλουν τα παιδιά των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία.

Από το πρωί, οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε διήμερη κατάληψη για να στείλουν -όπως λένε- στην κοινωνία, το μήνυμα ότι εφόσον οι μαθητές θέλουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, δεν υπάρχει λόγος να αντιδρούν οι γονείς.

«Κλείνουμε ένα σχολείο, για να ανοίξουμε όλα τα σχολεία», τονίζει στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του 15μελους του λυκείου Ακρωτηρίου, εξηγώντας πως η κατάληψη έχει συμβολικό χαρακτήρα, για να ακουστεί η «φωνή» των μαθητών.

Ακόμη, σε εσωτερικό τοίχο του σχολείου, τα παιδιά ζωγράφισαν γκράφιτι με αντιρατσιστικό μήνυμα, με το σύνθημα «πρόσφυγες καλοδεχούμενοι» (Photo).

?

Οι κινητοποιήσεις τους, κορυφώνονται αύριο με συγκέντρωση στις 11 στην Πλατεία Αγοράς και πορεία.»Αύριο έχουμε καλέσει γονείς, καθηγητές και όλους τους συμπολίτες μας, να υποστηρίξουν τον αγώνα μας», αναφέρουν τα παιδιά.

Αφορμή, όπως λένε για την κινητοποίηση, ήταν τα κρούσματα ρατσιστικών και ξενοφοβικών συμπεριφορών σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και κάποιες αντιδράσεις που ήδη έχουν υπάρξει και στα Χανιά.

Συλλέγουν σχολικά είδη

Το επόμενο διάστημα, τα παιδιά θα αρχίσουν να συλλέγουν σχολικά είδη, ρούχα και τρόφιμα για τις οικογένειες προσφύγων που πρόκειται να έρθουν στα Χανιά.

«Το έχουμε συζητήσει και με τους καθηγητές μας και έχουμε αποφασίσει να παρέχουμε κάθε διευκόλυνση προκειμένου να έρθουν αυτά τα παιδιά στο σχολείο μας, γιατί τα θέλουμε στο σχολείο μας. Φανταστείτε να ήμασταν εμείς στη θέση τους», τονίζουν.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Κατάληψη για τους πρόσφυγες στα Λύκεια Ακρωτηρίου και Σούδας | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook