Χανιά | Και τα άλογα έχουν ψυχή…

χανιά-και-τα-άλογα-έχουν-ψυχή-241904

amaxa_chaniaΟ φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων», συνεχίζοντας τις ενέργειες και πρωτοβουλίες για την ευζωία και την προστασία των αλόγων που κατά την τουριστική περίοδο ξεναγούν τους τουρίστες στα αξιοθέατα της πόλης, συναντήθηκε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων κ. Ι.Ορφανό, τον Διοικητή Α΄ Λ/Τ Χανίων κ. Ε. Βαλυράκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Φαντριδάκη καθώς και με τους ιδιοκτητών των αλόγων.

DSCN3471 (640x423)Τα θέματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση αφορούσαν στην προστασία των ζώων από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού, στην σωστή σίτιση και πότισή τους, στο ανώτερο όριο των ημερήσιων ωρών εργασίας και την ανάπαυσή τους, στην κτηνιατρική τους περίθαλψη εμβολιασμό και αποπαρασίτωση, στην καλή θρεπτική τους και στην εν γένει καλή κλινική τους κατάσταση, στην εναλλαγή των ζώων ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται, στην καλή κατάσταση και πετάλωμα των οπλών τους και τέλος στο επιτρεπτό όριο της ηλικία τους πέραν του οποίου τα άλογα θα πρέπει να αποσύρονται από την εργασία.

DSCN3472 (640x562)Ο σύλλογος, που συχνά κατά την θερινή περίοδο λαμβάνει διαμαρτυρίες τουριστών για τα άλογα των » αμαξάδων» θα παρακολουθεί σε συνεργασία μαζί τους την τήρηση των ανωτέρω στοιχειωδών κανόνων ευζωίας αυτών των ζώων, αναμένεται δε μια ακόμη συνάντηση με αρμόδιο κτηνίατρο-ιππίατρο, όπως εξέφρασαν την επιθυμία οι ιδιοκτήτες, ώστε να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο επιστημονική κατάρτιση για την καλή μεταχείριση και την ευζωία των αλόγων τους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook