Χανιά | Κάηκε ολοσχερώς το Πολεμικό Μουσείο | Photos + Video

χανιά-κάηκε-ολοσχερώς-το-πολεμικό-μου-717386

Ολοκληρωτική  είναι η καταστροφή από την πολύ μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 9 και μισή το βράδυ στο Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά στην αρχή της οδού Τζανακάκη.

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εσωτερικό του μουσείου ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του zarpanews.gr οι φλόγες είναι τεράστιες και οι καπνοί έχουν κατακλύσει το κέντρο αλλά και τις γύρω περιοχές, ενώ οι δρόμοι περιμετρικά του κτιρίου έχουν κλείσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και η Αστυνομία να ρυθμίσει την κυκλοφορία καθώς και συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το Μουσείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς και οι πυροσβέστες δίνουν αγώνα να μην επεκταθεί η φωτιά στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Δείτε το μέγεθος της φωτιάς από μακριά, συγκεκριμένα από το άγαλμα Ηλιάκη.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Κάηκε ολοσχερώς το Πολεμικό Μουσείο | Photos + Video

  1. Το επομενο ποθ θα παρει φωτια θα ειναι οι παλιες φυλακες. Στο κτηριο της εξωτερικης φρουρας μενουν αστεγοι.Μην πειτε οτι δεν προειδοποιηθηκατε!!! αχρηστοι…

  2. Ε βέβαια, φταίει ο άστεγος, ο μεταναστης,ο πρόσφυγας.Κοινως ο αδυναμος και κατατρεγμενος.
    ολοι οι άλλοι αθώοι πάντα.

  3. Γιατι τωρα καψαν ενα τοσο ωραιο κτηριο. Τοσο στρατοπεδα εχει τα χανια δεν μπορουσε ο στρατος να το φυλαει ενα τετειο ιστορικο κτηριο. Τα τσαμπα σπιτια διπλα ξερουν να μενουν.

  4. Διαβάζω σε άλλα σάιτ το γνωστό κλισέ: “”Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής””

    Ουδόλως ισχυρές ήταν επί πάρα πολύ ώρα, και όσοι γνωρίζουν από πυρόσβεση (και με ολίγη από κοινή λογική) γνωρίζουν ότι πάντα τα πρώτα λεπτά είναι τα πλέον κρίσιμα.

    Η φωτιά πιθανότατα υποτιμήθηκε εξαρχής, μιας και ένα (1) μόνο όχημα της πυροσβεστικής προσήλθε αρχικά στην είσοδο του κτιρίου της παλιάς στρατολογίας, όπου και υποδείχτηκε στους πυροσβέστες από αυτόπτες μάρτυρες ότι η φωτιά ήταν εμφανής σε ένα παράθυρο στο πίσω μέρος του κτιρίου, από την πλευρά του πάρκου (από μπροστά, στην είσοδο του κτιρίου επί της Τζανακάκη δεν φαινόταν εκείνη την στιγμή σχεδόν τίποτα).
    Για να έρθει δεύτερο όχημα πέρασε τουλάχιστον μισή ώρα.
    Και στη συνέχεια προσήλθαν μαζικά πολλά οχήματα.
    Βρισκόμουν στο πάρκο την στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαιάς.
    Αρχικά μύρισε κάτι σαν να καίγεται, χωρίς ωστόσο να φαίνεται κάτι, και μετά από 3-4 λεπτά φίλος μου μου φώναξε “φωτιά” και μου έδειξε το κτίριο.
    Όντως, μονάχα ένα παράθυρο καιγόταν, κι αυτό κράτησε αρκετή ώρα, ενώ είχε ήδη έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.

    Ναι μεν λοιπόν η φωτιά αρχικά φαινόταν ήπιας έντασης και ενδεχομένως ήσσονος σημασίας, ωστόσο καθώς το κτίριο είναι πολύ γνωστό στα Χανιά, θα μπορούσε ασφαλώς το πλήρωμα του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο προσήλθε πάρα πολύ γρήγορα όντως, να καλέσει ΑΜΕΣΑ ισχυρές ενισχύσεις, γνωρίζοντας ότι σε ένα τέτοιο παλιό κτίριο, οροφή και πιθανότατα πατώματα είναι ξύλινα και άρα ο κίνδυνος ταχύτατης επέκτασης είναι εξαιρετικά πιθανός, αν όχι βεβαιότατος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook