Χανιά | Κάλεσμα της ΕΛΜΕ για τη δίκη της Παρασκευής

χανιά-κάλεσμα-της-ελμε-για-τη-δίκη-της-74161

poreiaΓια ψευδές κατηγορητήριο με το οποίο οδηγούνται σε δίκη την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου τρείς συμπολίτες μας κάνει λόγο με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως τα τρία άτομα κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

«Τρεις συμπολίτες μας,  ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Άρης Ρέττος, ο Διαμαντής Μανώλης και ο Γιώργος Τζίμας, οδηγούνται (με ένα ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο) σε δίκη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, επειδή στα πλαίσια της επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, αποφασισμένων ερήμην των πολιτών, οι κυβερνήσεις των μνημονίων (τότε του Παπαδήμου και σήμερα η τρικομματική) προσφεύγουν στην άρνηση της Δημοκρατίας και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η συμμετοχή των πολιτών σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα είναι πια ανεκτή.

•Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή τους από κάθε «κατηγορία» και την άμεση –και τυπική– αθώωσή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να βρεθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους και να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.

Καλούμε κάθε συλλογικό φορέα (στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά) να εκδηλώσει, συντονισμένα με εμάς, ή με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο, την αντίθεσή του στον επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης της Δημοκρατίας στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και να σταθεί δίπλα στους τρεις διωκόμενους δημοκρατικούς πολίτες των Χανίων.  Η δίκη αυτή είναι για τα Χανιά η πρώτη από μια σειρά διώξεων 32 συμπολιτών μας, οι οποίοι «κατηγορούνται» για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και για προσπάθεια ποινικοποίησης του φρονήματος. Είναι η ίδια πολιτική που κλείνει την ΕΡΤ και εξακολουθεί να έχει επιστρατευμένους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό και τους καθηγητές,.

Η αντίσταση στον αυταρχισμό και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων!

ΦΡΕΝΟ στην αντιδημοκρατική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. ΟΧΙ στο μαύρο

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε  τη Δημοκρατία»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook