Χανιά | Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αντιπολεμική πορεία της Κυριακής

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας στις 10 Απρίλη πραγματοποιεί με ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ανακοίνωση:

«Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας στις 10 Απρίλη!

Προσυγκέντρωση 12:00 πλ. Αγοράς,-πορεία 14:00 στο Μαράθι

ΕΕ και ΗΠΑ σε συμφωνία με την Ελληνική και Τουρκική Κυβέρνηση έχουν βγάλει το στόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο με την προσοχή τους στραμμένη στη Συρία και τη Λιβύη, στην αντιπαράθεση τους με τη Ρωσία και την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή διεθνών κατασταλτικών δυνάμεων στη φύλαξη των συνόρων αυξάνει τον κίνδυνο για γενικότερη πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή.

Ο Ευρωπαϊκός Ιμπεριαλισμός είναι σύμμαχος των Αμερικάνων στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία. Είναι συνυπεύθυνος στις επεμβάσεις που έχουν οδηγήσει χιλιάδες άμαχους στο δρόμο της προσφυγιάς. Με την πρόσφατη απόφαση της συνόδου Κορυφής της ΕΕ, υψώνει φράχτες στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, σφραγίζει τα σύνορα της χώρας μας εγκλωβίζοντας έτσι στο εσωτερικό της δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μετατρέποντάς της σε μια σύγχρονη αποθήκη – φυλακή.

Επιχειρεί να αξιοποιήσει επιλεκτικά την επίθεση του ISIS στις Βρυξέλλες για να επιτεθεί κατά του κινήματος και των δημοκρατικών ελευθεριών, να θωρακίσει την ΕΕ-φρούριο παραπέρα, να ξαναπαίξει το χαρτί της ισλαμοφοβίας. Η τελευταία είναι το πέπλο συγκάλυψης των ευθυνών των ίδιων των κυβερνήσεων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Ασία που έσπειραν το θάνατο με τους πολέμους και έθρεψαν μορφώματα όπως το αντιδραστικό ISIS.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη σε αυτή την αθλιότητα. Συνεργάζεται με τα στυγνά καθεστώτα Τουρκίας, Ισραήλ και Αιγύπτου ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. για αποτροπή, διαλογή, εγκλεισμό, απελάσεις, επαναπροωθήσεις και είναι υπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες που διαβιούν οι πρόσφυγες.

Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού -έστω και αυθόρμητα- στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες με διάφορα μέσα. Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην υποκύψει στις ρατσιστικές κραυγές της ΕΕ και να συνεχίσει να εκφράζει τη διεθνιστική-ταξική του αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και όχι οι πρόσφυγες! Εχθρός μας είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο που προκαλούν τον ξεριζωμό και γι αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας ενάντια στους πολέμους. Η ύπαρξη της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα είναι προκλητική και η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και μαχητική. Να ακουστεί καλά ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι ανεπιθύμητοι!

Είναι βασικό καθήκον των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος η ανάπτυξη ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος για να συμβάλουμε στο σταμάτημα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους λαούς της Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.

Αγωνιζόμαστε:

Να ανοίξουν τώρα οι συνοριακές δίοδοι για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη αλλά και μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη.

Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό. Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τις επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες.

Ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Άμεση έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΕ. Είναι πια φανερό ότι η παραμονή μας στις ενώσεις αυτές δεν προστατεύει τον λαό από τον πόλεμο, όπως διακηρυσσόταν, αλλά τον φέρνει πιο κοντά σε αυτόν.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ!»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ