Χανιά | Ισόβια και 15 χρόνια για το φόνο του Μανώλη Μιχελιουδάκη στην Εθνική οδό | Photos+Video

Την ενοχή του 36χρονου κτηνοτρόφου από τα Κεραμειά αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση και καταδικάζοντας τον σε ισόβια κάθειρξη.

Συγκεκριμένα, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι ισόβια για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και επιπλέον 15 χρόνια και 10 μήνες στα υπόλοιπα αδικήματα για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας μετά τη δολοφονία και για την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Επιπρόσθετα, συμπεριλήφθηκε στην απόφαση και η χρηματική ικανοποίηση που αιτήθηκε η πολιτική αγωγή έναντι 44,17€, το τελικό ύψος της οποίας αναμένεται να καθοριστεί σε αστικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά που προέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα, η έδρα δεν δέχτηκε κατά πλειοψηφία στον συνυπολογισμό της ποινής τα επιχειρήματα για προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και μετέπειτα καλή συμπεριφορά του κατηγορουμένου εντός των φυλακών, ενώ ομόφωνα απέρριψε το ελαφρυντικό για τον πρότερο έντιμο βίο, που είχε αναγνωρίσει το πρωτόδικο δικαστήριο.
Δείτε ακόμη: Χανιά: Η δικαίωση της μάνας που της σκότωσαν το παιδί | Video

Το πρωτοφανές της υπόθεσης, δηλαδή το εφετείο να επιβάλλει αυστηρότερη ποινή έναντι αυτής που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, σχολίασε με ικανοποίηση ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Νίκος Πρασιανάκης, κάνοντας λόγο για διακαίωση της οικογένειας και της ψυχής του θύματος:

Πρωτόδικα ο 36χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή 30 ετών για τις παραπάνω πράξεις, κάτι που σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, θα οδηγούσε στην αποφυλάκιση του κατηγορούμενου την επόμενη διετία έχοντας συμπληρώσει 8 έτη φυλάκισης, ήτοι τα 3/5 της πρωτόδικης ποινής.

Ένταση μεταξύ Εισαγγελέα-Συνηγόρων υπεράσπισης

Την επίθεση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, προκάλεσαν τα λεγόμενα του Εισαγγελέα Εφετών κατά την πρότασή του για μη αναγνώριση των ελαφρυντικών στον καθορισμό του ύψους της ποινής του κατηγορύμενου.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να μην ληφθεί υπόψιν κανένα από τα ελαφρυντικά καθώς θα οδηγούσε σε αποφυλάκιση του κατηγορουμένου σε κοντινό χρονικό διάστημα, κάτι που προκάλεσε την οργή των συνηγόρων που έκαναν λόγο για “τριτοκοσμικό δικαστήριο”, όπου ο εισαγγελέας εισηγείται να απορριφθούν τα ελαφρυντικά, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσής τους.

Η έδρα, κατά πλειοψηφία (4-3) έκρινε ένοχο τον 36χρονο, για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο (δύο δικαστές και ένας ένορκος έκριναν ότι υπήρχε άμεσος δόλος). Ακόμα τον έκριναν ένοχο για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά του αδελφού και του εξαδέλφου του θύματος, η οποία έγινε αμέσως μετά αλλά και ένοχο για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Το συμβάν συνέβη τον Ιανουάριο του 2012 στην εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου.

zarpanews.gr

loading...