Χανιά | Θύελλα αντιδράσεων για την καντίνα στον Μπάλο | Τι λέει ο Δήμος Κισάμου

Στην δημοπράτηση καντίνας στον αιγιαλό του Μπάλου θέλει να προχωρήσει η Υπηρεσία Διαχείρισης Δημόσιας Υπηρεσίας, κάτι που ο Δήμος Κισάμου δεν εγκρίνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του zarpanews.gr, ο Δήμος Κισάμου, πρόκειται να προχωρήσει σε ένσταση καθώς του έχει κατατεθεί σχετικό έγγραφο από ενδιαφερόμενο.

”Η πρώην Κτηματική Υπηρεσία (νυν Υπηρεσία Διαχείρισης Δημόσιας Υπηρεσίας), μας ενημέρωσε ότι βάσει της νομοθεσίας θα προχωρήσουν σε δημοπράτηση μιας επιπλέον ιδιωτικής καντίνας πέραν της καντίνας του Δήμου που θα ξεκινήσει να λειτουργεί αυτή την εβδομάδα, έπειτα από προσπάθεια έξι μηνών και η οποία πληροί τις προϋποθέσεις (είναι σε απόσταση 30 μέτρων από τη θάλασσα και τα απόβλητά της όπως αυτά των τουαλετών της, ο Δήμος μπορεί να τα διαχειριστεί).

Εμείς σαν Δήμος έχουμε εκφράσει την αντίρρηση μας εγγράφως προς τα αρμόδια όργανα και περιμένουμε την εξέλιξη του θέματος”, τόνισε ο δήμαρχος Κισάμου Θόδωρος Σταθάκης ενώ πρόσθεσε ότι φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Κισάμου ο οποίος και πρέπει να δώσει την αδειοδότηση για την λειτουργία της καντίνας, ενώ η πρώην Κτηματική διαχειρίζεται μόνο τον αιγιαλό και μπορεί να δημοπρατήσει μόνο την καντίνα.

Πάρκινγκ στη Γραμβούσα
”Τις επόμενες ημέρες θα βγει στον αέρα η δημοπράτηση της παροχής υπηρεσιών για το πάρκινγκ και ευελπιστούμε ότι θα δρομολογηθεί και αυτή η διαδικασία. Το πάρκινγκ θα γίνει στην περιοχή της Καλυβιανής στο σημείο που τελειώνει άσφαλτος.

Μετά θα υπάρχει λεωφορείο που θα μεταφέρει τον κόσμο ή όποιος θέλει μπορεί να πηγαίνει με τα πόδια ή με ποδήλατο προς την θάλασσα. Έτσι, με το λεωφορείο που θα αναλάβει ανάδοχος, θα μειωθούν τα πολλά δρομολόγια καθώς θα μπορούν να μεταφέρονται 30-40 άτομα κάθε φορά με αποτέλεσμα να μην υπόκεινται και τόσες φθορές ο δρόμος λόγω των πολλών διαδρομών των αυτοκινήτων”, υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 το πρωί της Τρίτης, ο Δήμος Σελίνου και ο Δήμος Κισάμου θα βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες καθώς ο Δήμος Σελίνου κάνει ασφαλιστικά μέτρα στο Δήμο Κισάμου σχετικά με το Ελαφονήσι, και τα ομπρελοκαθίσματα που σύμφωνα με τον δήμο Σελίνου έχουν τοποθετηθεί στο χώρο του.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Η εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Μάχη της Σαμαριάς | Photos
Επόμενο άρθροΚόντρα ΚΚΕ – Μαξίμου για αναφορές Τσίπρα στη συνάντηση με Κουτσούμπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ