Χανιά – Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα «μια γροθιά» για να σωθούν τα αεροδρόμια

χανιά-θεσσαλονίκη-κέρκυρα-μια-γρο-178127

foreis_xaniaΣε κοινές και συντονισμένες νομικές ενέργειες για να «μπλοκάρουν» τις ιδιωτικοποιήσεις των Περιφερειακών Αεροδρομίων, προχωρούν οι φορείς των Χανίων, της Θεσσαλονίκης και των Ιονίων Νήσων που συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα.

Εκεί, ομάδα εκπροσώπων φορέων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εργαζόμενοι στην ΥΠΑ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ. Από τα Χανιά, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ Χρήστος Μυλωνάκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΝΧ Αντώνης Παπαδεράκης, οι νομικοί εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Χανίων, Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης και Ρ. Σπάρταλη, συνοδεύομενοι από εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης και των Ιονίων, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΥΠΑ, Βασίλη Αλεβιζόπουλο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνάντησαν το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους αυτά τα αεροδρόμια δεν πρέπει και δεν μπορεί να ιδιωτικοποιθούν.

aerdromioΌπως ανέφερε ο κ. Πιτσιγαυδάκης στο zarpa.gr, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ άκουσε τα νομικά κωλύματα που του παρουσίασαν και δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει τις επόμενες ημέρες με e-mail.

Δεν πουλάνε… χαρίζουν

Το ισχυρότερο νομικό «όπλο» κατά της παραχώρησης των αεροδρομίων σε ιδιώτη, είναι τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη, τόσο στα Χανιά όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Συνολικά στα δύο αεροδρόμια, εκτελούνται έργα 400 εκατομμυρίων ευρώ από χρήματα του ΕΣΠΑ, την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ ζητά και για τα επτά αεροδρόμια… 150 εκατομμύρια ευρώ.

Στα Χανιά, όπως γνωρίζουμε, εκτελούνται έργα προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ ενώ στην Θεσσαλονίκη… 300 εκατομμυρίων ευρώ! Ειδικότερα, πρόκειται την επέκταση διαδρόμου 10/28 και παράλληλου τροχοδρόμου», προϋπολογισμού 246 εκατ. ευρώ και για την αναβάθμιση του υπάρχοντος χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10-28, προϋπολογισμού 38,7 εκατ. ευρώ!

Συνέντευξη τύπου

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεβιζόπουλος και όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση παρέθεσαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους και ανακοίνωσαν ότι συντονίζουν τις δράσεις τους, κυρίως σε νομικό επίπεδο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι σε αυτήν την φάση ο διαγωνισμός είναι δύσκολο να προσβληθεί νομικά καθώς, τουλάχιστον για το ΣτΕ, πρέπει να έχει υπογραφεί ήδη η σύμβαση της παραχώρησης.

siskepsi garfeio dimarhou

Παγκρήτιο συλλαλητήριο

Στο μεταξύ στα Χανιά, επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παγκρήτια κινητοποίηση το προσεχές διάστημα, με ευρεία συμμετοχή, προκειμένου να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα της αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας στα επιχειρούμενα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

siskepsi vamvoukas perrakis rizos

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook