Χανιά | Η πρώτη δίκη με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια | Κάλεσμα της ΕΛΜΕ

kinitopioiseis xaniaΚάλεσμα συμπαράστασης για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Χανιώτες απευθύνει η ΕΛΜΕ Χανίων με αφορμή την πρώτη δίκη με κατηγορούμενους πολίτες οι οποίοι διώκονται όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων».

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πράε στα δικαστήρια στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

«Τρεις συμπολίτες μας,  ο συνάδελφος εκπαιδευτικός Άρης Ρέττος, ο Διαμαντής Μανώλης και ο Γιώργος Τζίμας, οδηγούνται (με ένα ψευδές και κατασκευασμένο κατηγορητήριο) σε δίκη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, επειδή στα πλαίσια της επιβολής αντιλαϊκών μέτρων, αποφασισμένων ερήμην των πολιτών, οι κυβερνήσεις των μνημονίων (τότε του Παπαδήμου και σήμερα η τρικομματική) προσφεύγουν στην άρνηση της Δημοκρατίας και θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η συμμετοχή των πολιτών σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα είναι πια ανεκτή.

•Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή τους από κάθε «κατηγορία» και την άμεση –και τυπική– αθώωσή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να βρεθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους και να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις.

Καλούμε κάθε συλλογικό φορέα (στα Χανιά αλλά και πανελλαδικά) να εκδηλώσει, συντονισμένα με εμάς, ή με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο, την αντίθεσή του στον επικίνδυνο δρόμο υπονόμευσης της Δημοκρατίας στον οποίο κινείται η κυβέρνηση και να σταθεί δίπλα στους τρεις διωκόμενους δημοκρατικούς πολίτες των Χανίων.  Η δίκη αυτή είναι για τα Χανιά η πρώτη από μια σειρά διώξεων 32 συμπολιτών μας, οι οποίοι «κατηγορούνται» για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των 3 τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις και για προσπάθεια ποινικοποίησης του φρονήματος. Είναι η ίδια πολιτική που κλείνει την ΕΡΤ και εξακολουθεί να έχει επιστρατευμένους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό και τους καθηγητές,.

Η αντίσταση στον αυταρχισμό και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων!

ΦΡΕΝΟ στην αντιδημοκρατική πορεία στην οποία οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. ΟΧΙ στο μαύρο

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να υπερασπιστούμε  τη Δημοκρατία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο“Πάρτι” κάνουν τα κουνούπια | Οδηγίες από την Αντιπεριφέρεια για να “μη μας πιουν το αίμα”
Επόμενο άρθροΟ «Φόν Δημητράκης» στην ΕΡΑ Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ