Χανιά | Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο αγροδιατροφικό πρόγραμμα INTERREG-ADRION | Photos

χανιά-η-περιφέρεια-κρήτης-συμμετέχει-610159

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο αγροδιατροφικό πρόγραμμα INTERREG-ADRION με το Επιμελητήριο Χανίων ως επικεφαλή εταίρο και το Πολυτεχνείο Κρήτης από την Ελλάδα, προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία μεταξύ Αδριατικής – Ιονίου, στον συγκεκριμένο τομέα.
Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο ΕΒΕΧ, το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφορικά με την προώθηση της εξωστρέφεια των αγροδιατροφικών εταιρειών. Το Επιμελητήριο Χανίων είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου, ενώ οι εταίροι προέρχονται από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, τη Σερβία, και τη Σλοβενία. Το έργο έχει προϋπολογισμός 1.060.000 ευρώ και διάρκεια 24 μήνες.

«Στις 25/3/2016, το Επιμελητήριο Χανίων, υπέβαλλε πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Αδριατική – Ιόνιο (INTERREG ADRION) με τίτλο “INNOVAGRO: Development of an Innovative Network for the Promotion of Extroversion of Agro-food Companies in Adriatic –Ionian Area”.

Στις 10/05/2017, εγκρίθηκαν 35 προτάσεις σε σύνολο 378 υποβολών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή πρότασης ξεπέρασαν τους 800. Μία από τις 35 προτάσεις που εγκρίθηκαν, ήταν αυτή του Επιμελητηρίου Χανίων», τόνισε ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Μαργαρώνης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Αποστόλης Βουλγαράκης, ανέφερε ότι ο στόχος του προγράμματος είναι «η εξεύρεση τρόπων προώθησης και δικτύωσης επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο, μέσα από την ανάπτυξη δεσμών και συνεργείων μεταξύ των αγροδιατροφκών επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων με βασικό σκοπό τη προώθηση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης τω αγροδιατροφικών επιχειρήσεων».

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook