Χανιά | Η Ντόρα κάνει ερώτηση για την έλλειψη προσωπικού στο Δημοτικό Γηροκομείο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη σχετικά με τις ελλείψεις στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, απευθύνει στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, θίγει την υποστελέχωση του Γηροκομείου και ερωτά τον Υπουργό πότε θα γίνει πρόσληψη προσωπικού, το οποίο -όπως χαρακτηρίζει- είναι αναγκαίο για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Διαβάστε ολόκληρη την επερώτηση της βουλευτού στον Υπουργό Εσωτερικών:

“Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1930, αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα έλλειψης προσωπικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του, ιδίως τώρα που λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής.
Προς το παρόν, το γηροκομείο βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους. Μάλιστα, η διαρκής υποβάθμιση των υπηρεσιών ενός γηροκομείου με δημοτικό χαρακτήρα το καθιστά περισσότερο ευάλωτο έναντι του ανταγωνισμού.
Είναι αναγκαίο να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις προσωπικού με νέο μόνιμο προσωπικό, με δεδομένο ότι το ίδρυμα έχει οικονομική αυτάρκεια και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γηροκομείο έχει άμεση ανάγκη πρόσληψης 19 εργαζομένων ΥΕ, ΔΕ και ΤΕ διαφόρων ειδικοτήτων. Η περαιτέρω καθυστέρηση στην επίλυση αυτού του ζωτικού προβλήματος θα υποβαθμίσει κι άλλο το επίπεδο των παροχών προς τους ηλικιωμένους τροφίμους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πότε θα γίνει η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων;”

zarpanews.gr

loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ