Απόψε η μεγάλη γιορτή της γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων

απόψε-η-μεγάλη-γιορτή-της-γραβιέρας-στ-725705

Η μεγάλη Γιορτή της Γραβιέρας , η γιορτή του παραδοσιακού κρητικού τυριού διοργανώνεται και φέτος στην Ανώπολη των Σφακίων , την ημέρα της Παναγίας , στις 15 Αυγούστου 2018 στις 9:00 το βράδυ.

Θα μας διασκεδάσει ο Γιώργος Βογιατζής με το συγκρότημά του. Φιλική συμμετοχή: Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Τα Σφακιά»

Πλήρες μενού: Πλούσιο σφακιανό τραπέζι με βραστό, πιλάφι, σφακιανό γιαχνί, στιφάδο, τυρί, μέλι κλπ και φυσικά άφθονο κρασί.

Όπως αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Παϊσιος Παπασηφάκης «Η Ανώπολη , είναι κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικό χωριό με μεγάλη παράδοση στην τυροκομία που έχει τις ρίζες της εκατοντάδες χρόνια πίσω. Είναι το χωριό με τα περισσότερα παραδοσιακά μιτάτα στη Κρήτη , κάποια λειτουργούν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν εκατοντάδες χρόνια , χωρίς να έχουν επηρεαστεί καθόλου από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων τιμά και προβάλλει , το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο τυροκομικό προϊόν του τόπου μας την Κρητική Γραβιέρα.

Η γιορτή που πρωτοδιοργανώθηκε το 1985 διανύει φέτος την 34η χρονιά της απόλυτα επιτυχημένης πορείας της , αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από πολλές χιλιάδες κρητικούς , αλλά και από καλοκαιρινούς επισκέπτες του τόπου μας.

Τους ευχαριστούμε όλους , ένα-ένα ξεχωριστά που τίμησαν το τόπο μας και τους περιμένουμε και φέτος , την ημέρα της Παναγίας , τον Δεκαπενταύγουστο να ξαναβρεθούμε για άλλη μια αξέχαστη βραδιά.

Είναι μία από τις καλύτερες χοροεσπερίδες της Κρήτης , αν όχι η καλύτερη , και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι χιλιάδες επισκέπτες μας που έχουν ζήσει την εμπειρία. Η περιποίηση και η φιλοξενία είναι κορυφαία , τα φαγητά εξαιρετικής ποιότητας , ο τόπος μοναδικός , η μουσική γνήσια παραδοσιακή.

Περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους και τις φίλες μας να τους περιποιηθούμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook